• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?
Cină / Prânz

Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Recipe by vk

În acest articol ma ocup de friptură. Pentru exemplu am ales carnea de vită, deoarece e ceva mai specială și poate nu la fel de apreciată precum cea de porc, deși ar trebui să fie. Vă voi arata cum se alege carnea potrivită și cum se prepară o friptură de vită sau steak de vită. De asemenea am să vă arăt și cât de ușor poți face o cină perfectă în doar câteva minute cu ingrediente minime.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 vrăbioară

  • 600 g 600 antricot de vită

  • 800 g 800 mușchiuleț de vită

Directions

  • Folosiți antricot, vrăbioară sau mușchiuleț de vită. Urmăriți ca antricotul să fie marmorat, cu multă grăsime intramusculară.
  • Tăiați carnea în felii groase, de 2,5-3 centimetri. Carnea poate fi consumată în sânge sau gătită mediu.
  • Folosiți o tigaie de fontă, ideală datorită capacității sale de a menține o temperatură uniformă și rezistenței la temperaturi înalte.
  • Ștergeți bucata de carne cu un șervețel pentru a îndepărta excesul de apă.
  • Asezonează carnea simplu cu sare și piper.
  • Puneți câteva picături de ulei peste carne pentru a evita afumarea excesivă.
  • Gătiți carnea la temperatură înaltă pentru a forma o crustă maronie pe ambele fețe.
  • Lăsați carnea să se relaxeze după gătire pentru aceeași perioadă în care a fost gătită.
  • Opțional, adăugați un cubuleț de unt peste carne după gătire pentru a intensifica gustul.
  • Pentru a găti antricotul, asezonează carnea cu sare și piper, apoi gătește-o în tigaie de fontă.
  • Carnea ar trebui să fie gata în aproximativ 4 minute dacă este subțire, sau 6-7 minute pentru bucăți mai groase, gătite în sânge spre mediu.
  • Poți întoarce carnea o dată la fiecare 30 de secunde pentru a menține sucurile în carne.
  • Adăugați unt, cimbru, rozmarin și usturoi în tigaie pentru a adăuga aroma.
  • După gătire, lăsați carnea să se odihnească cu sosul și untul pentru a se combina aromele.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu iaurt și fructe – M-a lăsat gură cască – Tartă cu iaurt

O prăjitură de casă, răcoritoare, foarte ușoară, pufoasă, fină și potrivită pentru o poftă de…

Cină / Prânz

Tagliatele de dovlecei cu carne și legume la tigaie – O alternativă minunată la pastele tradiționale

Cină / Prânz

Omletă la cuptor plină de savoare – Așa ceva trebuie să încerci

Cină / Prânz

Cea mai bună salată de legume – Rețetă delicioasă de salată caldă cu legume 

Dacă ești în căutarea unui prânz sau unei cine sănătoase și savuroase, ești în locul…

Cină / Prânz

Cotlet de porc la cuptor pe pat de ceapă și cartofi

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în Sos de Bulion – Rețetă pentru Iarnă – Gogoșari în Sos de Roșii

Ce ar fi iarna fără delicatese? Haideți să vorbim despre acești gogoșari în sos de…

Cină / Prânz

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Fanta – O prăjitură rapidă, cremoasă și rafinată

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.