• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Lapte Acru din lapte de vacă cu Mămăligă – Iaurt cremos de casă – Doamne… bine mai arată!
Cină / Prânz

Lapte Acru din lapte de vacă cu Mămăligă – Iaurt cremos de casă – Doamne… bine mai arată!

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Am preparat rețeta de lapte acru a bunicii, acompaniat de o mămăligă autentică. Este un secret pe care bunica îl păstrează și îl folosește cu sfințenie de decenii. Acest iaurt cremos de casă este rețeta ideală atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Lapte Acru din lapte de vacă

Lapte Acru din lapte de vacă

Recipe by vk

Laptele proaspăt de țară, îmbogățit cu smântână naturală și servit peste o mămăligă așezată la baza oalei, se transformă într-un lapte acru deosebit de savuros, o mâncare desăvârșită.

Print

Ingredients

  • 3 3 litri lapte de vacă

  • 400 gr 400 smântână grasă

  • făină de porumb pentru mămăligă

Directions

  • Adaugă puțină apă în oală (10-20 ml) pentru a preveni arderea laptelui.
  • Pune laptele în oală și începe să încălzești pe foc.
  • Lasă laptele să dea în clocot, apoi oprește focul.
  • Lasă laptele să se răcească până ajunge la o temperatură între 38 și 40 de grade Celsius.
  • Pentru mămăligă:
  • Pune apă la fiert pentru mămăligă.
  • Adaugă jumătate de linguriță de sare și încorporează treptat făina de porumb.
  • Gătește mămăliga conform metodei obișnuite până când e gata.
  • După ce laptele s-a răcit, înlătură caimacul (opțional).
  • Adaugă 400 grame de smântână fermentată la laptele răcit și amestecă bine până când compoziția este omogenă.
  • Taie mămăliga răcită în cubulețe.
  • Pune un cubuleț de mămăligă în fiecare borcan.
  • Toarnă laptele cu smântână peste mămăliga din borcane.
  • Umple borcanele cu laptele până aproape de buza lor.
  • Lasă amestecul la fermentat la temperatura camerei.
  • După fermentare, laptele acru ar trebui să fie gata de consum.

Notes

  • Asigurați-vă că toate ustensilele și vasele utilizate sunt curate pentru a evita contaminarea.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată mexicană cu ton – Rețetă rapidă și hrănitoare 

Cină / Prânz

Rulouri din Cartofi cu ciuperci – Rulouri savuroase, pregătite la tigaie

Asociația dintre cartofi și ciuperci preparați la tigaie este formidabilă. Amestecul de ceapă caramelizată cu…

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Morcovi cu Mere – Zacuscă de morcovi fără ceapă

Cină / Prânz

Mâncare de Orez cu Fasole Roșie – Arată precum un risotto cu fasole – Fasolea, orezul și cremozitatea asta… e ceva divin

Dintre rețetele ce au la bază orezul, un loc de cinste îl ocupă și cel…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de vinete 

Cină / Prânz

Mâncărică de Năut – la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională

Sărbători de Iarnă

Rețetă de Sărbători – Fleică de mangalița în VIN Rubiniu

Cină / Prânz

 Caras cu ceapă în ulei pe pat de mămăligă și mujdei

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.