• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mâncare ca la Bunica – Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui
Cină / Prânz

Mâncare ca la Bunica – Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui 

Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui 

Recipe by vk

Tocăniță de ceapă cu pulpe de pui – gust românesc, gătit cu răbdare

O rețetă clasică, cu ceapă caramelizată lent și pulpe de pui fragede, înăbușite cu usturoi, foi de dafin și un strop de vin. Rezultatul? O tocăniță bogată, cu sos dens, care merge perfect cu piure, mămăligă sau pâine de casă. Gust sincer, ca la bunica!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 6 6 pulpe de pui

  • 1 kg 1 ceapă

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 4 4 frunzulițe dafin

  • 250 ml 250 vin

  • 250 ml 250 apă

  • 1 1 lingură bună untură

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 5 g 5 sare

Directions

  • Folosește o oală grea cu fund dublu care disipă bine căldura. Dau drumul la foc, moderat spre mic. Am să pun în olicica asta ca vreo 50 g de untură de pasăre. Dacă n-ai untură, folosești ulei de floarea-soarelui.

    După ce începe să se topească, treci degrabă la pasul următor. Am șase pulpe de pui, întregi, cu os și piele. Înlătur doar partea din spinare și târtița. Le pun cu pielicica în cratiță, în tranșe, câte trei. Focul spre minim. Le rumenesc pe ambele părți.
  • După ce le-am prăjit, le dau deoparte și continui cu ceapa. Toc cam 1 kg de ceapă, nu foarte fin. Toc și o căciulie de usturoi. Când ceapa și usturoiul sunt gata, le pun peste untura rămasă și le las câteva minute să se prăjească ușor. Nu pun sare și condimente încă, doar caramelizez zaharurile din ceapă și usturoi. Amestec bine.
  • Apoi pun 5 g de sare, o linguriță rasă de piper și patru frunzulițe mici de dafin. Las un minut, apoi torn 250 ml de vin alb sec. Las un minut să se evapore alcoolul. Apoi pun din nou pulpele rumenite în oală, le așez bine și adaug și sucurile lăsate de carne. Torn apă cât să acopere pulpele (cam 250 ml). Acopăr parțial cu capacul și las la foc mic, cel puțin un ceas, să scadă și să se înjumătățească cantitatea de lichid.
  • Cu 15–20 de minute înainte de final, pregătesc mămăliga și dacă am, rad brânzică. La final, opresc focul și servesc cu mămăligă, mujdei și brânză.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mâncare SIMPLĂ și UȘOARĂ – Rețetă Paste [FETTUCCINE] cu Avocado de DIETĂ

Prăjituri / Dulciuri

Desert rapid cu cremă de brânză și mac – O ruladă spectaculoasă, perfectă pentru orice ocazie

Rețete pentru Iarnă

Suc de Struguri pentru Iarnă – Rezistă chiar și 5 ani – Rețetă fără conservanți, fără zahăr

Iată o rețetă extrem de simplă pentru a prepara suc de struguri natural, destinat conservării…

Cină / Prânz

Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume – O masă completă, sănătoasă și simplă

Prăjituri / Dulciuri

 Cozonac Pufos cu Maia | Cozonac Bulgăresc Fraged | Cozonac Pufos și Fraged 

Cină / Prânz

Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci

Cel mai Simplu și Ieftin Platou cu Brânzeturi gata în 5 minute

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu fructe confiate – Un altfel de deliciu pentru Sărbători 

Cozonacul cu fructe confiate este o reinterpretare creativă a clasicului cozonac, care aduce o notă…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.