• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Marmeladă de Mere – Cum se face marmelada – Gem de Mere, ce îl tai la cuțit 
Rețete pentru Iarnă

Marmeladă de Mere – Cum se face marmelada – Gem de Mere, ce îl tai la cuțit 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Marmeladă de mere sau mere marmeladă, alege denumirea care îți place! În videoclipul atașat, îți voi demonstra etapă cu etapă cum să prepari o delicioasă marmeladă de mere. Este un gem consistent, pe care îl poți tăia cu cuțitul.

Marmeladă de Mere

Marmeladă de Mere

Recipe by vk

Aroma îmbietoare de măr, scorțișoară și vanilie te transportă imaginar într-o livadă însorită. Gustul este memorabil, evocând amintiri frumoase din anii tineretii.
Ingredientele sunt accesibile, iar merele utilizate în această rețetă sunt chiar cele căzute pe pământ, cu ajutorul cărora vei obține cea mai savuroasă marmeladă de mere.
Pentru a descoperi ingredientele necesare preparării marmeladei de mere, consultă descrierea de mai jos. Pentru instrucțiuni detaliate și vizuale pas cu pas despre cum să prepari această delicatesă, urmărește videoclipul atașat.

Print

Ingredients

  • 2,5-3 kg 2,5-3 mere coapte să rezulte 1,5 kg de mere curățate

  • 1 kg 1 zahăr

  • 2 2 pliculețe de zahăr vanilat (vanilinat)

  • 1 1 baton de 10 cm de scorțișoară

Directions

  • Spală merele în două ape pentru a îndepărta orice urmă de pământ.
  • Curăță merele, îndepărtează părțile stricate și taie-le în bucăți mici.
  • Păstrează cojile bune și cotorul separat.
  • Pune merele curățate și bucățile de scorțișoară în oală, acoperă și lasă la foc mic.
  • Leagă cojile bune într-un tifon și pune-le peste mere în oală.
  • Lasă să fiarbă până merele și cojile devin moi.
  • Oprește focul și pasează merele până devin o pastă fină.
  • Adaugă zahăr vanilat și amestecă bine.
  • Adaugă un kilogram de zahăr la un kilogram și jumătate de mere, amestecă și lasă la foc mic timp de 30-40 minute până ce mixtura devine semitransparentă.
  • Verifică temperatura și asigură-te că ajunge la 105 grade Celsius.
  • Toarnă compoziția fierbinte în borcanele sterilizate și fierbinți, lăsând să se răcească complet și lent sub o păturică pentru 3 zile.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Descoperă Cheesecake-ul Japonez! Cel Mai Pufos și Delicios Chec Japonez

Cină / Prânz

Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu Ciocolată [BABKA] | Babka cu Ciocolată | Cozonac BABKA cu Ciocolată

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă de Cheesecake cu căpșuni: un desert aromat și ușor de preparat

Cină / Prânz

Șuncă presată de casă – Mâncarea care îți va aduce aminte de copilărie

Cină / Prânz

Secretul unui aperitiv perfect – Bulete de pui cu umplutură senzațională 

Salate

Rapidă, sănătoasă și delicioasă – Salată de icre cu ton, ideală ca aperitiv

Salate

O altfel de salată de vinete – Salată de vinete cu ardei copt și ciuperci – Rapid și ușor

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.