Close Menu
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook X (Twitter) Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Norișori Din Albuș Cu Cașcaval – Aperitiv perfect și delicios
Cină / Prânz

Norișori Din Albuș Cu Cașcaval – Aperitiv perfect și delicios

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Norișori aperitiv

Norișori aperitiv

Recipe by Constantin Șef Paul

Astăzi îți arăt o rețetă simplă și adorabilă: norișori aperitiv din albușuri și cașcaval – pufoși, ușori și plini de aromă. Ideali pentru mic dejun, gustări rapide sau platouri festive.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, se amestecă ușor cu cașcaval ras și se așază cu lingura pe hârtie de copt. La cuptor devin aurii, aerati și incredibil de gustoși.

Poți adăuga ierburi, parmezan sau semințe pentru un plus de savoare. Fără făină, fără grăsimi grele – doar gust pur și lejer. Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 5 5 albușuri de ou

  • 200 g 200 cașcaval

  • 50 g 50 parmezan

  • 1 1 linguriță pudră de usturoi

  • 1 1 linguriță oregano uscat

  • 1 g 1 piper

  • 1 1 praf de sare

Directions

  • Separăm 5 ouă și păstrăm doar albușurile într-un bol încăpător. Adăugăm un praf de sare și batem albușurile spumă tare (aprox. 2 minute cu mixerul). Între timp, preîncălzim cuptorul la 180°C, căldură sus-jos.
  • Într-un alt bol, punem aproximativ jumătate din albușurile bătute. Adăugăm ½ linguriță de piper măcinat, 1 linguriță de pudră de usturoi, 1 linguriță de oregano uscat și 200 g cașcaval ras (pe răzătoarea mare).

    Amestecăm ușor, pentru a păstra structura aerată.
  • Transferăm acest amestec peste albușurile rămase și omogenizăm delicat cu o spatulă, de jos în sus, păstrând cât mai multe bule de aer.
  • Cu o lingură, formăm grămăjoare (norișori) pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, aplatizând ușor suprafața. Presărăm pe fiecare puțin parmezan ras fin (aprox. 15–20 g în total).
  • Coacem la 180°C timp de 20 de minute, până se rumenesc frumos. Lăsăm să se răcească ușor înainte de servire.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

 Friptură de Vită, cu cartofi fierți și copți la cuptor și pastă de hrean

Cină / Prânz

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu iaurt – Aromată, fină, delicioasă – Exact așa cum trebuie

Nu poți să treci cu vederea o prăjitură fină de casă atât de delicioasă. Este…

Pâine / Covrigi

Pâine cu cașcaval și usturoi

Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Cină / Prânz

Ciulama de dovlecel cu pui sau ciulama de pui cu dovlecel 

Ciorbă / Supă / Borș

Cea mai GROZAVĂ Supă de URECHI sau RĂCITURI DE PORC [FIERBINȚI] – o DELICATESĂ

Prăjituri / Dulciuri

Ruladă cu mere după URECHE – Prăjitură rapidă cu mere

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.