• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Portokalopita – Cea mai reușită plăcintă cu iaurt și sirop de portocale 
Prăjituri / Dulciuri

Portokalopita – Cea mai reușită plăcintă cu iaurt și sirop de portocale 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Portokalopita - Cea mai reușită plăcintă cu iaurt și sirop de portocale 

Portokalopita – Cea mai reușită plăcintă cu iaurt și sirop de portocale 

Recipe by vk

Portokalopita este o plăcintă grecească tradițională, un desert de neuitat, unde texturile și aromele se întâlnesc într-o armonie perfectă. Imaginează-ți straturi subțiri de foietaj, înmuiate într-un amestec cremos de iaurt, îmbogățit cu coajă de portocală, totul bine îmbibat într-un sirop aromat și dulce-acrișor de portocale. Este o combinație care te va face să te simți instantaneu ca în vacanță, pe o terasă însorită din Grecia.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 400 g 400 aluat FILO

  • 5 5 ouă

  • 1 1 vârf linguriță sare

  • 100 g 100 zahăr

  • 4 4 pliculețe zahăr vanilinat

  • 150 ml 150 ulei floarea soarelui

  • 400 g 400 iaurt grecesc

  • 10 g 10 praf de copt

  • 2 2 linguri coajă rasă portocală

  • 100 g 100 stafide

  • 2 2 portocale pentru suc

  • 200 g 200 zahăr

  • 1/2 1/2 baton scorțișoară

Directions

  • Începeți prin a plia foile de filo ca un evantai și a le așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Foile ar trebui să fie uscate în cuptor la 120 de grade Celsius pentru aproximativ 30-50 minute, până când devin crocante.
  • Într-un bol mare, bateți 5 ouă cu un praf de sare, apoi adăugați 100 de grame de zahăr și amestecați bine. Incorporați 150 ml de ulei de floarea soarelui încet, apoi adăugați 400 g de iaurt grecesc cu 10% grăsime, 10 grame de praf de copt și coajă rasă de portocală. Amestecați bine toate ingredientele.
  • Într-o cratiță, combinați 200 de grame de zahăr cu 500 ml de suc de portocale, coajă de portocală rasă și un baton de scorțișoară. Lăsați amestecul să fiarbă până când devine un sirop lichid, similar cu consistența uleiului de floarea soarelui.
  • Spărgeți foile de filo uscate în bucăți mici și amestecați-le cu preparatul de ou și iaurt, încorporând bine. Transferați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180 de grade Celsius timp de 40-50 de minute, până când prăjitura devine aurie și fermă.
  • După coacere, scoateți Portokalopita din cuptor și însiropați generos cu siropul de portocale pregătit anterior. Lăsați prăjitura să absoarbă siropul și să se răcească complet.
  • Decorați Portokalopita cu feliile de portocală din sirop și oferiți o plăcere dulce și aromată, perfectă pentru orice ocazie specială sau desert de sărbătoare.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Paste de Casă cu Cartofi, Smântână și TOCĂNIȚĂ de MĂRUNTAIE, Inimi și Pipote

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi de POST – Acrită cu un ingredient secret 

Salate

Cea mai cremoasă Salată Coleslaw – Cremoasă, crocantă și plină de savoare, gata în 5 minute

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Perișoare învelite în Tocmagi – Așa ceva sigur nu ai mâncat

Ciorbă / Supă / Borș

Mâncare de Dietă – Cea mai DELICIOASĂ Rețetă cu Pește – Supă de Pește cu Legume

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Uimitoare de Croissant cu Banane și Ciocolată

Rețete pentru Iarnă

Compot de Piersici – Cel mai fin compot – Compot de piersici pentru iarnă

Fără îndoială, acest compot de piersici se numără printre cele mai fine preparate de acest…

Sărbători de Iarnă

Rețetă Rapidă de BACON adevărat! Vei uita să mai cumperi din magazin

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.