• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețeta de Chișcă Moldovenească | Chișcă Tradițională cu Mălai
Cină / Prânz

Rețeta de Chișcă Moldovenească | Chișcă Tradițională cu Mălai

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețeta de Chișcă Moldovenească | Chișcă Tradițională cu Mălai

Rețeta de Chișcă Moldovenească | Chișcă Tradițională cu Mălai

Recipe by vk

Aceasta este o rețetă detaliată pentru chișcă moldovenească, un preparat tradițional românesc preparat în mod special în perioada sărbătorilor. Servită caldă sau rece, chișca este un deliciu culinar tradițional, perfectă pentru a fi savurată în perioada sărbătorilor sau la o masă specială. Poftă bună!

Print

Ingredients

  • 3-3,5 kg 3-3,5 pulpă de porc sau căzătură de la porc

  • 1-1,5 kg 1-1,5 gușă de porc

  • 4-5 m 4-5 mate drepte (mate groase din intestinul gros)

  • 200-300 g 200-300 ceapă

  • 300 g 300 orez

  • 10-15 g 10-15 piper boabe proaspăt râșnit sau după gust

  • 60 g 60 de sare sau după gust

  • 5 5 linguri de ulei

Directions

  • Taie gușa și pulpa de porc în bucăți mici și dă-le prin mașina de tocat.
  • Amestecă carnea tocată cu sare și piper boabe măcinate.
  • Călește ceapa în ulei până se înmoaie. Adaugă orezul și lasă-l să se prăjească ușor.
  • Amestecă ceapa cu orezul și carnea tocată. Împarte amestecul în două părți egale.
  • La una dintre părți, adaugă mălaiul și amestecă bine.
  • Umple mațul de porc cu amestecul de carne, orez și mălai. Închide capetele mațului, legându-le cu ață și adaugă apă la ambele capete pentru a preveni spargerea în timpul gătitului.
  • Fierbe chișca la foc mic, în apă, până când coboară pe fundul oalei. În timpul fierberii, înțeapă chișca cu un ac pentru a preveni spargerea.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Suc de gutui – Rețetă pentru iarnă – Suc de gutui fără zahăr, fără conservanți

Titlul „Suc de Gutui Fără Conservanți și Fără Zahăr” este suficient de explicit și concis,…

Cină / Prânz

Ardei umpluți cu Orez și Ciuperci – Ardei gras umplut – Ia uitați ce bine arată… mi-nu-nat

Te invit să descoperi această rețetă de ardei umpluți fără carne și să îmi împărtășești…

Cină / Prânz

Cotlet de porc la cuptor pe pat de ceapă și cartofi

Cină / Prânz

Ciulama de Ciuperci | Ciuperci cu Smântână | Mâncărică de Ciuperci

Pâine / Covrigi

Mucenici Moldovenești Pufoși cu Nucă – [Sfințișori] de POST 

Cină / Prânz

Ciulama de pui – Originală

Ciorbă / Supă / Borș

Rețetă de Ciorbă de Post, cu ciuperci Pleurotus

Prăjituri / Dulciuri

Cum faci Aluatul de Plăcintă – Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.