• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Salam de Biscuiți NOBIL – Desert SIMPLU și RAPID, fără COACERE
Prăjituri / Dulciuri

Salam de Biscuiți NOBIL – Desert SIMPLU și RAPID, fără COACERE

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Salam de Biscuiți NOBIL - Desert SIMPLU și RAPID, fără COACERE

Salam de Biscuiți NOBIL – Desert SIMPLU și RAPID, fără COACERE

Recipe by vk

Salamul de biscuiți este un desert rapid și fără coacere, perfect pentru orice ocazie și ușor de personalizat în funcție de preferințele personale sau de sezon (de exemplu, adaptându-l pentru zile de post). Este un desert ce aduce aminte de copilărie și este adesea asociat cu amintiri plăcute.

Print

Ingredients

  • 500 g 500 biscuiți simpli, clasici

  • 200 g 200 de unt 82% grăsime

  • 200 ml 200 lapte

  • 100 g 100 zahăr

  • 50 g 50 nucă mărunțită la cuțit

  • 50 g 50 migdale mărunțite la cuțit

  • 200 g 200 rahat turcesc, după preferințe

  • 50 g 50 de cacao

  • 50 g 50 ciocolată amăruie

  • 100 g 100 nucă de cocos pentru presărat pe deasupra

  • 20 ml 20 esență de rom.

Directions

  • Puneți biscuiții într-o pânză și zdrobiți-i ușor, astfel încât să aveți bucăți de diferite dimensiuni.
  • Într-o cratiță, combinați laptele, untul și zahărul. Aduceți la foc mic până când untul și zahărul se topesc complet.
  • Adăugați cacao, nuci și migdale, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor de cacao.
  • Adăugați stafidele și delight-ul, amestecând bine.
  • Adăugați romul și ciocolata neagră, continuând să amestecați.
  • Adăugați biscuiții zdrobiți și amestecați până când toate ingredientele sunt bine combinate.
  • Puneți amestecul pe o folie de plastic și formați un salam. Înveliți-l bine și dați-l la frigider pentru cel puțin 4-5 ore.
  • Scoateți salamul de biscuiți din frigider și tăvăliți-l în nucă de cocos pentru a crea un înveliș exterior asemănător mucegaiului nobil.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cea mai FINĂ mâncărică de ficăței cu legume și MUȘTAR – Deloc ÎNNECĂCIOȘI!

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură răsturnată cu banane și caramel

Salate

Salată Orientală de Vinete – Renumita Baba Ghanoush

Împreună cu vinetele, pasta de susan – tahini – conferă salatei o cremozitate excepțională. Condimente…

Prăjituri / Dulciuri

Ciocolată de casă – Raffaello de casă

Cină / Prânz

Rață cu Portocală și Ridiche Albă | Piept de Rață la Cuptor | Friptură de Rață

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu mac, inspirată de rețeta tradițională a turtei cu julfă – Este exact ceea ce cauți

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Baigli | Cozonac cu Nucă | Cozonac cu Mac | Cozonac Unguresc

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi, dovlecel și fasole verde cu smântână

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.