• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele
Cină / Prânz

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tocăniță de Inimi

Tocăniță de Inimi

Recipe by vk

Astăzi gătim ceva special: tocăniță de inimi de vițel și porc la wok – rapidă, aromată și plină de caracter. Textura ușor fermă și gustul intens se combină perfect într-un preparat care surprinde.

Inimile, curățate și tăiate subțire, se sotează la foc mare, apoi se înnăbușă cu ceapă, usturoi, ardei și condimente. Totul se face în wok, pentru un timp scurt de gătire și un rezultat fraged, dar cu mușcătură. Ideală pentru cei care apreciază organele gătite modern. Servește cu orez, cartofi sau mămăligă, pentru un contrast între nou și tradițional.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 1 1 inimă vițel

  • 1 1 inimă purcel

  • 3 3 cepe medii

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 100-150 g 100-150 morcov

  • 1/2 1/2 ardei gras verde

  • 1/2 1/2 ardei gras roșu

  • 250 ml 250 sos de roșii

  • 30 g 30 untură de pasăre

  • 15-20 g 15-20 amidon

  • 10 ml 10 oțet

  • 1 1 lingură sirop de rodie

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 2-3 g 2-3 sare

  • 300 ml 300 apă

Directions

  • Curățăm inima de purcel și de vițel, îndepărtăm partea grasă și cheagurile de sânge, apoi o tăiem fâșiuțe subțiri, perpendicular pe fibră.
  • Punem fâșiile într-un bol, adăugăm sare (aprox. 2–3 g), o linguriță de piper proaspăt măcinat, o linguriță de boia dulce sau afumată, o căciulie de usturoi tocat, 10 ml oțet de 6° și o lingură de amidon de porumb (15–20 g). Amestecăm totul și lăsăm la marinat 5 minute.
  • Încingem o lingură de untură de pasăre (aprox. 30 g) într-o tigaie/wok și adăugăm inimile marinate. Le sotăm timp de 5 minute. Adăugăm 3 cepe medii tocate mărunt, amestecăm și lăsăm încă 5–6 minute să se înmoaie.
  • Adăugăm o lingură de sirop de rodie, apoi jumătate de ardei gras roșu, jumătate de ardei gras verde și aprox. 150–160 g de morcov dat pe răzătoare sau tocat. Gătim legumele timp de 2–3 minute.
  • Adăugăm 250 ml pastă de roșii sau bulion (sau 2–3 linguri dacă e concentrat) și 300 ml apă.
  • Amestecăm bine, aducem la fierbere și lăsăm să fiarbă la foc mic, cu capac ușor întredeschis, timp de 40–50 de minute, până când inima devine fragedă și sosul scade și se îngroașă ușor datorită amidonului.
  • Oprim focul și servim caldă, simplă sau alături de piure de cartofi, orez fiert sau pâine proaspătă.

Related Posts

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025

Mâncare ca la Bunica – Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui

iunie 2, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Perișoare învelite în Tocmagi – Așa ceva sigur nu ai mâncat

Ciorbă / Supă / Borș

Borș de Cocoș Moldovenesc cu Tăiței de Casă – Tăițeii sunt dumnezeiești, nu alta – O nebunie

Chiar și substituind borșul acru tradițional cu lămâie sau zeamă de varză, vă garantez că…

Cină / Prânz

Coaste de purcel (la cuptor) – Rețetă secretă pentru coaste cu un twist absolut delicios

Secretul acestei rețete stă în combinația unică de condimente, care pătrund și aromatizează fiecare fibră…

Cină / Prânz

ȘNIȚEL din INIMI de CURCAN – Inimi de Curcan Crocante

Prăjituri / Dulciuri

Cel mai delicios desert pe care l-am mâncat vreodată: Tort de morcov

Cină / Prânz

Orez prăjit în stil asiatic ușor caramelizat cu ou și ceapă verde

Cină / Prânz

Biscuiți de cartofi – Crocanți, perfecți pentru orice ocazie –  Ideali ca aperitiv, gustare sau garnitură

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.