67 Vezi rețeta
Această supă/ciorbă de năut este perfectă pentru zilele de post și oferă o alternativă gustoasă la clasicul borș sau ciorba de fasole. Poftă bună!
Ingrediente
- 300 g năut
- 80 g fidea
- 400 g roșii în suc propriu
- 3 cepe mici
- 4 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 linguriță pastă de ardei iute
- 2 cubulețe delicat de casă
- 2 l apă
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 30 ml ulei
- 5 g sare
- 1 g piper
Preparare
- Într-o oală, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Sotați-le până devin transparente.
- Adăugați morcovul și păstrănacul, amestecând continuu.
- Adăugați pasta de tomate, pastă de ardei iute (dacă folosiți), fideaua și roșiile în suc propriu.
- Lăsați să se gătească pentru câteva minute, până când fideaua devine translucidă.
- Adăugați năutul și cuburile de delicat de casă.
- Turnați apa și lăsați să fiarbă la foc mic până când legumele sunt bine gătite (aproximativ 35-40 de minute).
- La final, adăugați verdeața tocată și potriviți de sare și piper după gust.