Salată Grecească, Salată de Roșii cu Castraveți cu Ceapă și Brânză Feta

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Această salată grecească este perfectă ca aperitiv sau ca o masă ușoară, ideală în zilele de dietă. Poftă bună!
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 1 ceapă mare de preferință roșie
  • 1 castravete fabio
  • 1 ardei gras (verde)
  • frunzulițe de la o legătură de pătrunjel proaspăt (opțional)
  • 20-30 măsline Kalamata
  • 4-5 roșii coapte
  • 300 g brânză feta
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 10-15 ml oțet de struguri
  • 2 lingurițe de miere
  • 4-5 linguri de ulei masline de calitate
  • Sare după gust

Preparare
 

  1. Într-un castron mare, amestecați mierea și oțetul (sau sucul de lămâie) până când mierea se dizolvă complet.
  2. Tăiați ceapa și adăugați-o în dressing, lăsând-o să se marineze pentru a-i diminua iuțeala.
  3. Tăiați castravetele, ardeii și roșiile, și adăugați-le peste ceapa marinată.
  4. Tocați pătrunjelul și tăiați brânza feta în cuburi.
  5. Adăugați pătrunjelul, brânza feta și măslinele Kalamata în castron.
  6. Adăugați sare, piper și oregano după gust.
  7. Înainte de servire, adăugați ulei de măsline peste salată.
  8. Amestecați bine și serviți salata proaspătă.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.