Pastă de Ardei și Vinete (Ajvar)
Recipe by vkDacă nu ai încercat Ajvar, acum e momentul! Această pastă balcanică plină de arome intense este perfectă alături de fripturi, bruschete sau pe o felie de pâine proaspătă. Un gust simplu, dar cuceritor!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Pastă de Ardei și Vinete:
3-4 3-4 ardei kapia
3 3 vinete
5-6 5-6 ardei iuți
2 2 căciulii de usturoi
200 ml 200 ulei
50 ml 50 oțet
1 1 lingură zahăr
1/2 1/2 linguriță piper
10 g 10 sare
3 g 3 boia dulce
Directions
- Coace ardeii capia, vinetele și ardeii iuți în cuptor la 210°C până se înmoaie și coaja începe să se desprindă. Întoarce-i pentru a se coace uniform.
- După coacere, curăță ardeii și vinetele de coajă și semințe. Dă ardeii, vinetele și usturoiul prin mașina de tocat carne, folosind sita mică.
- Încinge 200 ml de ulei într-o oală și adaugă amestecul de legume tocat. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 1 oră și 30 de minute, amestecând constant.
- Adaugă sare, boia dulce și oțet. Dacă e prea acidă, adaugă o lingură de zahăr.
- Sterilizează borcanele la cuptor la 160°C pentru 15 minute.
- Pune pasta fierbinte în borcanele fierbinți, sigilează-le bine, și lasă-le la răcit sub păturică timp de 3-4 zile.