• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Brânză de Casă – SIMPLU și UȘOR – Cea mai bună Brânză de Vaci
Cină / Prânz

Brânză de Casă – SIMPLU și UȘOR – Cea mai bună Brânză de Vaci

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Brânză de Casă - SIMPLU și UȘOR - Cea mai bună Brânză de Vaci

Brânză de Casă – SIMPLU și UȘOR – Cea mai bună Brânză de Vaci

Recipe by vk

Simplu și ușor, brânză de casă, cea mai bună brânză de vaci ce o vei mânca vreodată! A ieșit o rețetă pe cinste, am făcut după rețeta mamei, o brânză de vaci extraordinar de gustoasă și de cremoasă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 8-10 l 8-10 lapte prins

Directions

  • Tornă laptele în oală și adaugă un litru de apă. Acesta este un truc important pentru a obține o brânză mai cremoasă.
  • Pune oala pe foc și încălzește amestecul la o temperatură între 70 și 80 de grade Celsius. Nu trebuie să-l lași să fiarbă.
  • Urmărește marginea oalei pentru a vedea când apar biluțele, semn că te apropii de temperatura corectă.
  • După ce ai atins temperatura dorită, mai lasă amestecul să se mențină la acea temperatură timp de încă 1-2 minute.
  • În timp ce laptele se încălzește, poți pregăti tifonul pentru a stoca brânza. Ia un tifon de formă pătrată și pliază-l în două straturi.
  • După ce ai terminat de încălzit laptele, pune tifonul într-o sită sau strecurătoare și așază-o deasupra unei oale mari sau a chiuvetei.
  • Toarnă amestecul de lapte și apă încălzit în tifon pentru a-l separa de zer. Îndoaie marginile tifonului peste amestec pentru a-l acoperi complet.
  • Lasă brânza să se scurgă în tifon timp de câteva ore sau peste noapte. Cu cât o lași mai mult, cu atât va deveni mai solidă.
  • După ce s-a scurs suficient, poți tăia brânza în bucăți și o poți savura ca atare sau o poți folosi în diverse rețete.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu Piersici – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă – Tartă cu Piersici

Este o adevărată delicatesă! Nu am crezut că o prăjitură cu piersici poate fi atât…

Cină / Prânz

Cel mai gustos Cordon Bleu

Cină / Prânz

Ai gustat vreodată Fritto Misto ? O experiență culinară de neuitat

Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Prune cu Portocală – Cum se face Marmelada de prune

Dulceața de prune cu portocală, o combinație neașteptată și delicioasă! Această asociație culinară extraordinară oferă…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă [BOIEREASCĂ] de PERIȘOARE 

Rețete pentru Iarnă

Ardei copți la Borcan – Ardei în suc propriu, fără conservanți – Rețetă pentru iarnă

Ardei Copți la Borcan în Suc Propriu este rețeta perfectă pentru conservarea acestor ardei capia,…

Cină / Prânz

Paste cu ton și smântană

Cină / Prânz

Cum să faci pate de fasole roșie – ingredientul secret al pateului delicios

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.