• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane
Prăjituri / Dulciuri

Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane

Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane

Recipe by vk

Această budincă de tăieței cu brânză și banane este un desert delicios și sățios, perfect pentru a începe ziua cu energie sau ca dulce după o masă principală. Coaja de citrice adaugă o notă aromată, iar combinația de texturi și gusturi va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 brânză de vaci

  • 250 g 250 tăiței subțiri

  • 2 2 banane

  • 4 4 ouă

  • 500 ml 500 smântână

  • 200 ml 200 lapte

  • 1 1 lingură coaja rasă de portocală

  • 1 1 lingură coajă rasă de lămâie

  • 2 2 pliculețe de zahăr vanilat

  • 150 g 150 zahăr

  • 1/4 1/4 linguriță de sare

Directions

  • Într-un bol mare, spargeți ouăle. Adăugați un vârf de sare, zahărul vanilinat, coaja rasă de portocală și lămâie. Amestecați ușor.
  • Adăugați smântâna și zahărul, amestecând bine până la dizolvarea zahărului.
  • Incorporați fideaua în amestec, asigurându-vă că fiecare firicel este bine acoperit.
  • Adăugați jumătate din cantitatea de lapte, ajustând ulterior dacă este necesar.
  • Tăiați brânza scoaptă în bucăți și adăugați în compoziție.
  • Curățați bananele de coajă, tăiați-le în jumătăți și apoi în cubulețe sau pastiluțe. Păstrați câteva felii întregi pentru decor.
  • Amestecați bine toate ingredientele, asigurându-vă că sunt distribuite uniform în compoziție.
  • Transferați compoziția într-o tavă tapetată cu folie de copt sau unsă cu unt.
  • Decorați cu feliile de banană păstrate.
  • Presărați puțin zahăr pe deasupra pentru a carameliza.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C, cu căldură de jos și de sus, timp de aproximativ o oră.
  • Lăsați budinca să se răcească complet înainte de a o tăia.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Șnițel Vienez | Rețeta Șnițel | Șnițel de Porc | Șnițel cu Pesmet

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Tosca – De-a dreptul senzațională – Nu degeaba e una dintre cele mai căutate rețete de prăjituri

Prima mea întâlnire cu această prăjitură a fost memorabilă. Rapid, am înțeles de ce această…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de mălai

Rețete pentru Iarnă

Tocană de Legume cu Ciuperci – O bunătate de care nu te mai saturi

Am pregătit pentru voi o tocăniță de legume cu ciuperci deosebit de reușită, mai precis,…

Cină / Prânz

Rețetă de Post [ VEGANĂ ] – Ardei Umpluți Kapia COPȚI la Cuptor 

Cină / Prânz

Așa rețetă să tot gătești – Chiftele de varză

Rețete pentru Iarnă

Varză roșie la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de varză cu morcov, țelină și hrean

Varză roșie la borcan – o rețetă extrem de simplă care se păstrează foarte bine.…

Cină / Prânz

Pizza țărănească pe bune – Pizza pe blat de mămăligă cu cârnați afumați

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.