• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino
Cină / Prânz

Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Recipe by vk

Bucură-te de o experiență culinară autentică în confortul casei tale, învățând să pregătești o rețetă delicoasă de Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino. Acest preparat clasic se remarcă prin savoarea inconfundabilă și simpla sa realizare. Combinând cartofii fierți cu cele mai autentice ingrediente italiene precum guanciale – un fel de slănină de porc – și pecorino – un tip de brânză, rezultă un adevărat deliciu.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1,3 kg 1,3 cartofi noi

  • 2 l 2 apă

  • 1 1 linguriță sare

  • 1 1 legătură leuștean

  • 250-300 g 250-300 guanciale/șunculiță

  • 5 5 ouă

  • 15-20 g 15-20 Pecorino Romano/porție

  • ulei de măsline

Directions

  • Tăiați cartofii în bucăți mici și puneți-i la fiert în apă cu sare și leuștean.
  • Tăiați guanciale în fâșii și puneți-le într-o cratiță de fontă la foc mic până se topește grăsimea.
  • Bateți ouăle și amestecați-le cu pecorino romano ras până când se formează o cremă.
  • După ce cartofii sunt fierți, transferați-i în cratița cu guanciale. Amestecați ușor, apoi adăugați un polonic de apă de la cartofi pentru a evita ca oul să se taie.
  • Adăugați amestecul de ou și brânză peste cartofi. Amestecați la foc mic până când sosul devine cremos și se leagă bine de cartofi.
  • Serviți carbonara cu cartofi caldă, garnisită cu un pic de pecorino romano ras, leuștean și câteva picături de ulei de măsline.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Gazpacho – Supă răcoritoare de roșii, gata în 5 minute

Prăjituri / Dulciuri

Cannelloni cu cremă de mascarpone 

Cină / Prânz

Salată de Dovlecei cu şuncă afumată – O altfel de salată de dovlecei

Vă propun o variantă diferită de salată cu dovlecei: salată de dovlecei opăriți cu șuncă…

Sărbători de Iarnă

Descoperă Secretul Cotletului Semipreparat: Rețetă Rapidă cu Mirodenii Aromate

Cină / Prânz

Ciulama de țelină cu cărniță 

Prăjituri / Dulciuri

Interesanta Rețetă de Mucenici MUNTENEȘTI Fierți cu Nucă

Borș

Ciorbă de văcuță cu dres de smântână – Deliciu clasic reinterpretat

Cină / Prânz

Cea mai Bună Carne în Untură la Garniță – Carne de Porc și Carnați la Garniță

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.