• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Chec pufos cu Lămâie – Pur și simplu un deliciu – Merită să încercați rețeta
Prăjituri / Dulciuri

Chec pufos cu Lămâie – Pur și simplu un deliciu – Merită să încercați rețeta

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Îți prezint o rețetă de chec pufos cu lămâie, suficient pentru a umple două tăvi. Este o porție generoasă, ideală pentru a fi savurată alături de persoanele dragi. Această rețetă de chec cu lămâie este ușor de realizat și se potrivește de minune pentru zile de naștere, onomastici sau alte sărbători.

Chec pufos cu Lămâie

Chec pufos cu Lămâie

Recipe by vk

Am conceput un chec pufos, preparat din multe albușuri, pentru a obține cea mai fină și delicioasă textură pe care ai experimentat-o vreodată.

Găsești ingredientele necesare pentru rețeta de chec pufos cu lămâie, destinate preparării a două tăvi, mai jos în descriere. De asemenea, te invit să urmărești videoclipul în care îți arăt, pas cu pas, cum să prepari acest delicios.

Print

Ingredients

  • 8 8 ouă mari

  • 280 gr 280 de făină (000)

  • 250 gr 250 de zahăr

  • 2 2 lămâi, circa 100 ml zeamă de lămâie

  • 90 ml 90 ulei fl. soarelui

  • 10 gr 10 praf de copt

  • 1/4 1/4 linguriță de sare

  • 10 gr 10 de cacao alcalină

Directions

  • Preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
  • Separa 8 ouă mari în două boluri diferite – albușurile într-un bol și gălbenușurile în altul.
  • Amestecă gălbenușurile cu jumătate din 250 g de zahăr până se topește zahărul și obții o cremă fină.
  • Adaugă 90 ml de ulei în fir subțire, continuând amestecarea.
  • Bate albușurile spumă, adaugă un praf de sare după 20 de secunde de mixare.
  • Încorporează restul de zahăr în albușuri, amestecând continuu până se obține o spumă densă.
  • În alt bol, adaugă 10 g de praf de copt la 280 g de făină și încorporează treptat acest amestec în gălbenușuri.
  • Adaugă 100 ml de zeamă de lămâie în amestec.
  • Încorporează spuma de albuș în amestecul de gălbenușuri și făină, amestecând cu grijă pentru a nu sparge bulele de aer.
  • Separa puțin aluat și amestecă cu o lingură de cacao alcalină.
  • Toarnă amestecul fără cacao în două tăvi pregătite (unse cu unt și tapetate cu făină).
  • Adaugă aluatul cu cacao peste cel fără cacao și folosește o lingură pentru a crea un model în aluat.
  • Coace checul în cuptorul preîncălzit pentru 50-53 de minute.
  • Lasă checul să se răcească puțin înainte de a-l scoate din tavă.
  • Pudrează checul cu zahăr pudră cât încă este fierbinte.
  • Lasă checul să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cremă de Telemea cu Ceapă Roșie – Perfectă pentru aperitive rapide, mic dejun sau chiar o gustare de seară

Cină / Prânz

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

Post

Compot de Prune Uscate și Afumate

Cină / Prânz

Cea mai Rapidă și Gustoasă Pizza de Casă cu Aluat Foietaj

Prăjituri / Dulciuri

Ciocolată de casă – Raffaello de casă

Cină / Prânz

Rețeta secretă a unei caracatițe în stil mediteranean la grătar 

Cină / Prânz

Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST

Cină / Prânz

Pui cu legume în stil asiatic – Cum să gătești ceva gustos și sănătos acasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.