• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios
Cină / Prânz

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Mic dejun delicios

Mic dejun delicios

Recipe by vk

Astăzi îți arăt o rețetă rapidă și surprinzătoare: foi de orez expandate, crocante și ușoare, umplute cu salată proaspătă și gălbenuș moale de ou. Un mix fresh, cremos și sățios – perfect pentru mic dejun, brunch sau gustare.

Foile se prăjesc instant în ulei încins, devin aerate și crocante. Le lași să se răcească, apoi adaugi o salată simplă (roșii, ceapă verde, ardei) și un gălbenuș poșat sau fiert moale. Pentru extra savoare, poți completa cu sosuri precum iaurt cu usturoi, tahini sau ulei de susan.

Simplu, rapid și spectaculos – ideal și pentru musafiri sau plating creativ. Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 8 8 foi de orez

  • 200 g 200 ulei de cocos

  • 5 5 gălbenușuri

  • 200 g 200 roșii cherry

  • 2-3 2-3 fire ceapă verde

  • 1 1 ardei gras

  • 1 1 praf sare

Directions

  • Încălzim ulei într-o tigaie adâncă, apoi prăjim foile de orez, una câte una, timp de câteva secunde, până se expandă și devin crocante. Le scoatem pe hârtie absorbantă și le lăsăm să se răcească complet.
  • Pregătim o salată proaspătă din roșii cherry, ceapă verde, ardei gras sau alte legume disponibile, tăiate mărunt. Fierbem ouăle astfel încât gălbenușul să rămână moale (poșat sau fiert lejer).
  • Asamblăm punând salata peste fiecare foaie expandată, apoi adăugăm un gălbenuș moale de ou deasupra. Opțional, stropim cu sos de iaurt cu usturoi, tahini sau ulei de susan pentru un plus de aromă.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025

Mâncare ca la Bunica – Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui

iunie 2, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cum să gătești urzici pane – rețetă delicioasă pentru o gustare sănătoasă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de Mere – RĂSTURNATĂ – Desert de Casă cu Mere

Nici nu încape discuție! Această prăjitură de mere, răsturnată, este un deliciu. Mere coapte, scorțișoară,…

Cină / Prânz

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de SALATĂ [ARDELENEASCĂ] cu SLĂNINĂ și OMLETĂ sau CLISĂ și PĂPĂRADĂ

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu GRIȘ ȘI MĂR | Plăcintă cu Mere FĂRĂ ALUAT | Tartă cu Mere cu BLAT USCAT

Ciorbă / Supă / Borș

Supă Cremă de Usturoi Prăjit în Coajă | Supă de Usturoi Fină și Cremoasă

Pâine / Covrigi

Focaccia de Casă cu Măsline: Secretul Gustului Autentic Italian la Tine Acasă

Cină / Prânz

Omletă la cuptor plină de savoare – Așa ceva trebuie să încerci

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.