Din câteva ingrediente a ieșit o explozie de gust – Supă de năut de post

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Această supă/ciorbă de năut este perfectă pentru zilele de post și oferă o alternativă gustoasă la clasicul borș sau ciorba de fasole. Poftă bună!
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 300 g năut
  • 80 g fidea
  • 400 g roșii în suc propriu
  • 3 cepe mici
  • 4 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • 2 cubulețe delicat de casă
  • 2 l apă
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 30 ml ulei
  • 5 g sare
  • 1 g piper

Preparare
 

  1. Într-o oală, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Sotați-le până devin transparente.
  2. Adăugați morcovul și păstrănacul, amestecând continuu.
  3. Adăugați pasta de tomate, pastă de ardei iute (dacă folosiți), fideaua și roșiile în suc propriu.
  4. Lăsați să se gătească pentru câteva minute, până când fideaua devine translucidă.
  5. Adăugați năutul și cuburile de delicat de casă.
  6. Turnați apa și lăsați să fiarbă la foc mic până când legumele sunt bine gătite (aproximativ 35-40 de minute).
  7. La final, adăugați verdeața tocată și potriviți de sare și piper după gust.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.