• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată – Îmi plouă în gură numai când mă uit la ele – Eclere pas cu pas
Prăjituri / Dulciuri

Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată – Îmi plouă în gură numai când mă uit la ele – Eclere pas cu pas

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Așadar, avem o altă rețetă triumfătoare de eclere homemade, cu ingrediente la îndemână, detaliată pas cu pas, astfel încât să poți recrea cu succes această delicatesă chiar la tine acasă.

Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată

Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată

Recipe by vk

Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – cine ar fi bănuit că voi reuși să prepar așa ceva? Vă prezint aici o rețetă de eclere, explicată pas cu pas, incredibil de savuroase, cu o cremă de vanilie excepțională și un ganache de ciocolată extraordinar.

Print

Ingredients

  • Ingrediente aluat pentru choux:
  • 4 4 ouă, circa 200 gr

  • 140 gr 140 făină de grâu

  • 100 ml 100 lapte

  • 100 ml 100 apă

  • 1 1 lingură de zahăr 10-12 gr

  • 1-2 gr 1-2 sare

  • 100 gr 100 unt

  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 1 1 linguriță extract de vanilie, sau esență, sau 3-4 pliculețe de zahăr vanilat, sau o păstaie de vanilie

  • 6 6 gălbenușuri de ou

  • 150 gr 150 zahăr

  • 20 gr 20 amidon

  • 200 gr 200 unt

  • Ingrediente ganache de ciocolată:
  • 230 ml 230 lapte

  • 100 gr 100 ciocolată neagră

  • 100 ml 100 smântână lichidă

  • 1 1 linguriță ulei fl. soarelui

Directions

  • Pentru aluatul choux:
  • Pune într-un vas 100 ml de lapte, 100 ml de apă, o lingură de zahăr (aproximativ 10-12 grame), un vârf de sare (cât prinzi cu 3 degete), și 100 grame de unt la temperatura camerei.
  • Încălzește pe foc moderat până untul se topește și amestecul începe să fiarbă.
  • La primul clocot, dă vasul de pe foc și adaugă 140 grame de făină toată odată, amestecând bine până când aluatul se omogenizează și nu mai prezintă cocoloașe.
  • Repune vasul pe foc minim și amestecă aluatul continuu, fără să atingi fundul vasului, până se formează o crustă pe fundul vasului. Acest pas ajută la eliminarea excesului de umezeală pentru a preveni crăparea choux-urilor în timpul coacerii.
  • Transferă aluatul într-un bol mai mare pentru a-l lăsa să se tempereze.
  • Începe să încorporezi treptat cele 4 ouă în aluat, amestecând bine după fiecare ou adăugat, până obții un aluat fin și omogenizat.
  • Pune aluatul într-un poș de patiserie echipat cu un dui cu zimți.
  • Formează choux-urile pe o foaie de silicon, lăsând spațiu între ele.
  • Cu degetul înmuiat în apă, aplatizează vârfurile choux-urilor.
  • Coace choux-urile în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius, fără ventilație, folosind căldura de sus și de jos, fără să deschizi ușa, până devin maronii.
  • Pentru Crema de Vanilie:
  • Taie o păstaie de vanilie în două și extrage-i semințele.
  • Într-un vas, amestecă 6 gălbenușuri de ou cu 150 g de zahăr, semințele de vanilie și 20 g de amidon de porumb până obții o pastă omogenă.
  • Adaugă 230 ml de lapte și amestecă puțin pentru a topi zahărul.
  • Pornește focul mic și amestecă continuu până când crema se îngroașă și coagulează.
  • Odată gata, oprește focul și continuă să amesteci până când crema devine omogenă și fără cocoloașe.
  • Pune crema deoparte și acoper-o cu folie alimentară pentru a preveni formarea pojghiței. Lasă crema să se răcească la temperatura camerei. Ulterior, adaugă cubulețele de unt în mai multe tranșe, mixând până încorporezi tot.
  • Pentru Ganache de Ciocolată:
  • Pune la fiert 100 ml de apă.
  • Pe bain-marie, topește 100 g de ciocolată neagră împreună cu 100 ml de smântână lichidă pentru frișcă, amestecând până se omogenizează.
  • Finalizarea:
  • După coacere, lasă choux-urile să se răcească și fă-le câte trei găuri pentru a lăsa umezeala să scape.
  • Umple choux-urile cu crema de vanilie răcită.
  • Decorează cu ganache-ul de ciocolată preparat anterior.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mai bune decât Sarmalele – Turnulețe de dovlecel cu piept de pasăre

Prăjituri / Dulciuri

Descoperă Cheesecake-ul Japonez! Cel Mai Pufos și Delicios Chec Japonez

Cină / Prânz

Cum să gătești urzici pane – rețetă delicioasă pentru o gustare sănătoasă

Cină / Prânz

Pastramă de Porc afumată – Cum se face pastrama – Mamă… deja îmi plouă în gură…

În rândurile următoare, voi dezvălui cum se pregătește pastrama de porc. Pastramă din ceafă de…

Rețete pentru Iarnă

Roșii cu Conopidă la Borcan – Murături asortate pentru iarnă – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult

Aceste murături sunt excepționale. Magia acestor conserve este amplificată de hreanul mărunțit și usturoi, care…

Cină / Prânz

Fish and Chips | MACROU PANE | REȚETE CU MACROU| CARTOFI CU PEȘTE

Cină / Prânz

Mâncare de Pește – Pește [HERING] la Cuptor, pe Pat de Ceapă

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși Pufoase – Gogoși umplute cu ciocolată – Gogoși simple

Am preparat gogoși simple și altele umplute cu ciocolată. Sunt, fără îndoială, cele mai pufoase…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.