Fără lapte, fără ou! De astăzi numai așa voi face negresa
Recipe by CristinaAceastă negresă de post este perfectă pentru a oferi un desert delicios și ușor de pregătit, chiar și în perioadele de restricții alimentare. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Negresă de post:
250 ml 250 apă minerală
50 g 50 zahăr brun
200 g 200 dulceață de vișine
100 ml 100 ulei
350 g 350 făină albă
50 g 50 cacao
1 1 linguriță bicarbonat de sodiu
50 g 50 fulgi de migdale
60 g 60 stafide
1 1 fiolă esență de rom
- Pentru glazură:
100 g 100 zahăr brun
50 g 50 cacao
70-80 ml 70-80 ulei
80 ml 80 apă
Directions
- Într-un bol mare, amestecați apa minerală cu zahărul brun și dulceața de vișine.
- Adăugați uleiul și amestecați până când se omogenizează.
- Încorporați făina, cacaoa și bicarbonatul de sodiu, amestecând ușor pentru a nu activa glutenul.
- Adăugați fulgii de migdale, stafidele și esența de rom.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie teflonată.
- Coaceți pentru aproximativ 40-50 de minute.
- Într-o cratiță, amestecați zahărul brun cu cacaoa, uleiul și apa.
- Gătiți la foc mic până se obține o cremă lucioasă.
- După ce negresa s-a răcit, turnați glazura peste ea.