• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Fără lapte, fără ou! De astăzi numai așa voi face negresa
Post

Fără lapte, fără ou! De astăzi numai așa voi face negresa

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Fără lapte, fără ou! De astăzi numai așa voi face negresa

Fără lapte, fără ou! De astăzi numai așa voi face negresa

Recipe by vk

Această negresă de post este perfectă pentru a oferi un desert delicios și ușor de pregătit, chiar și în perioadele de restricții alimentare. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru Negresă de post:
  • 250 ml 250 apă minerală

  • 50 g 50 zahăr brun

  • 200 g 200 dulceață de vișine

  • 100 ml 100 ulei

  • 350 g 350 făină albă

  • 50 g 50 cacao

  • 1 1 linguriță bicarbonat de sodiu

  • 50 g 50 fulgi de migdale

  • 60 g 60 stafide

  • 1 1 fiolă esență de rom

  • Pentru glazură:
  • 100 g 100 zahăr brun

  • 50 g 50 cacao

  • 70-80 ml 70-80 ulei

  • 80 ml 80 apă

Directions

  • Într-un bol mare, amestecați apa minerală cu zahărul brun și dulceața de vișine.
  • Adăugați uleiul și amestecați până când se omogenizează.
  • Încorporați făina, cacaoa și bicarbonatul de sodiu, amestecând ușor pentru a nu activa glutenul.
  • Adăugați fulgii de migdale, stafidele și esența de rom.
  • Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  • Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie teflonată.
  • Coaceți pentru aproximativ 40-50 de minute.
  • Într-o cratiță, amestecați zahărul brun cu cacaoa, uleiul și apa.
  • Gătiți la foc mic până se obține o cremă lucioasă.
  • După ce negresa s-a răcit, turnați glazura peste ea.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Borș

Borș de Vițel [Ciorbă de Văcuță] cu Carne Tocată

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de casă simplă și rapidă cu lămâie și portocală – Rețetă FRESH

Prăjituri / Dulciuri

Ecler fără coacere – Desert delicios și spectaculos, cu gust de Raffaello

Cină / Prânz

Pasta alla Puttanesca – Rețetă autentică și savuroasă

Prăjituri / Dulciuri

O prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă

Mâncare de Paște

Drob Aperitiv cu Ficat de Curcan – Savuros și sățios

Cină / Prânz

Ciulama de țelină cu cărniță 

Cină / Prânz

Pui COPT la Cuptor în Roșii, Usturoi și Mirodenii, cu Piure de Legume

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.