Friptură de MIEL cu VIN [FRAGEDĂ ȘI SUCULENTĂ] la Cuptor, pentru PAȘTE
Recipe by CristinaAceastă friptură de miel cu arome primăvăratice promite să fie punctul culminant al oricărei mese festive, aducând împreună gusturi și arome care să încânte papilele gustative ale tuturor invitaților.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1.5-2 kg 1.5-2 carne de miel
2-2,5 2-2,5 lingurite de sare sau după gust
1-1,5 1-1,5 lingurițe piper proaspat râșnit
2 2 lingurițe boia dulce
1 1 linguriță de cimbru uscat
100 ml 100 ulei floarea soarelui
200 ml 200 vin alb demisec-sec
2 2 legături usturoi verde
2 2 legături de ceapă verde
1 1 legătură de pătrunjel, doar frunzulițele
Directions
- Așezați carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentați generos cu sare, piper, cimbru și boia de ardei. Adăugați uleiul, asigurându-vă că fiecare bucată de carne este bine acoperită.
- Turnați 200 ml de vin alb în tavă, distribuindu-l uniform peste carne.
- Tăiați ceapa și usturoiul verde în rondele (sau cilindrii) și distribuiți-le peste carnea condimentată.
- Acoperiți tava cu o altă tavă sau folie de aluminiu și coaceți la 180 de grade Celsius. După o oră și jumătate, îndepărtați acoperirea și continuați coacerea pentru a permite cărnii să se rumenească frumos.
- Odată ce friptura este gata, lăsați-o să se odihnească câteva minute înainte de a o servi. Friptura de miel este delicioasă atunci când este acompaniată de mămăliguță, brânză și murături.