• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Negresă la tigaie – Nu Credeam Că Poți Face Așa Negresă – Și Nici Măcar Nu Folosești Cuptorul
Prăjituri / Dulciuri

Negresă la tigaie – Nu Credeam Că Poți Face Așa Negresă – Și Nici Măcar Nu Folosești Cuptorul

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Negresă la tigaie

Negresă la tigaie

Recipe by vk

Poftă de ceva dulce fără să pornești cuptorul? Încearcă negresa la tigaie!

O rețetă rapidă, ciocolatoasă și super simplă – gata doar cu câteva ingrediente și o tigaie. Vei învăța pas cu pas cum să obții o prăjitură moale și densă, fără să o arzi, plus idei de toppinguri extra delicioase. Perfectă când vrei desert pe loc, fără efort!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 350-400 g 350-400 făină

  • 120 ml 120 ulei

  • 220 ml 220 lapte

  • 60 g 60 zahăr

  • 30-35 g 30-35 cacao

  • 2 2 linguri dulceață de vișine

  • 2 2 ouă

  • 1 1 esență de vanilie

  • 1 1 plic praf de copt

  • 1 1 praf sare

  • Pentru glazură:
  • 120 g 120 ciocolată

  • 120 ml 120 lapte rece

Directions

  • Amestecă ingredientele uscate: zahăr, cacao, praf de copt, sare și făină, cu telul, pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Adaugă treptat uleiul, ouăle, laptele rece și esența de vanilie.
  • Dacă aluatul este prea dens, mai adaugă lapte rece, până obții o consistență fluidă, ca de miere curgătoare. La final, încorporează două linguri de dulceață de vișine.
  • Pregătește o cratiță/tigaie cu fund dublu, tapetată cu hârtie de copt umezită și mototolită, apoi toarnă compoziția și nivelează.
  • Bate tigaia de masă ca să elimini bulele de aer. Pune capacul, lăsând hârtia să nu atingă compoziția. Gătește pe foc mediu spre mic, cu capacul pus, timp de 15 minute, verificând la final cu o scobitoare.
  • Separat, topește ciocolata ruptă în bucăți cu lapte într-un bol termorezistent, la bain-marie, până obții o cremă omogenă.
  • Când prăjitura este coaptă, toarnă crema de ciocolată deasupra și întinde uniform inclusiv pe margini. Las-o să se răcească complet, aproximativ 30 de minute, apoi poate fi tăiată și servită.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată de ridiche neagră cu peşte afumat

Borș

Borș de fasole păstăi în varianta mea preferată | Pentru iubitorii de delicii

Cină / Prânz

Rețete Vegetariene cu AVOCADO – GUACAMOLE | MAIONEZĂ AVOCADO | ÎNGHEȚATĂ | CHEESECAKE

Cină / Prânz

Cotlet de porc la cuptor pe pat de ceapă și cartofi

Cină / Prânz

Dovlecel pane în crustă crocantă –  Un singur ingredient pui și face diferența

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Pavlova Pas cu Pas | Pavlova cu Frișcă și Mascarpone

Cină / Prânz

Spanac cu Ciuperci – O bunătate de care nu te mai saturi

Această rețetă de spanac cu ciuperci servită alături de mămăligă este un adevărat elixir pentru…

Cină / Prânz

Delicii crunchy cu ciuperci pleurotus: rețetă simplă pentru o gustare super

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.