• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » PAPANAȘI [BUCOVINENI] cu Brânză de Vaci și Dulceață de Trandafiri
Prăjituri / Dulciuri

PAPANAȘI [BUCOVINENI] cu Brânză de Vaci și Dulceață de Trandafiri

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
PAPANAȘI [BUCOVINENI] cu Brânză de Vaci și Dulceață de Trandafiri

PAPANAȘI [BUCOVINENI] cu Brânză de Vaci și Dulceață de Trandafiri

Recipe by vk

Papanași Bucovineni cu brânză de vaci și dulceață de trandafiri, sunt rețeta perfectă când vrei să te alinți cu un desert foarte gustos. Desertul perfect pentru cei mici, papanași cu dulceață, pufos și delicios. Dacă ai brânză de vaci și nu știi ce să faci, ai aici o rețetă de papanași cu dulceață și smântână.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 600 g 600 brânză de vaci

  • 400 g 400 făină

  • 2 2 ouă (se suplimentează cu un ou dacă este prea uscat aluatul)

  • 30 g 30 zahăr vanilat

  • 30 g 30 zahăr

  • 1 1 linguriță de sare

  • coajă rasă de portocale

  • coajă rasă de lamâie

  • 8 g 8 bicarbonat de sodiu

  • 1 l 1 ulei

Directions

  • Într-un bol mare, combinați brânza de vaci, ouăle, făina (păstrând o parte pentru modelat), zahărul vanilat, zahărul TOS, sarea, bicarbonatul de sodiu, coaja rasă de portocală și lămâie. Amestecați bine până când ingredientele sunt bine combinate și brânza se desface în bucățele mai mici.
  • Pe o suprafață presărată cu făina rămasă, formați bile din aluat, aplatizați-le ușor și faceți o gaură în centru. Separat, formați biluțe mici din aluatul rămas.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie înaltă și prăjiți papanașii și biluțele formate până devin aurii și bine crescute, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Puneți papanașii pe o farfurie, adăugați smântâna, dulceața de trandafiri, zahăr pudră și decorați cu frunze de mentă.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată

Dacă n-ai avut ocazia să guști așa ceva până acum, te îndemn să încerci această…

Cină / Prânz

Maioneză cu usturoi – FĂRĂ ULEI – Acest truc îți va schimba viața

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

Cină / Prânz

Rețetă de Corndog – Crocanți la exterior și suculenți la interior – Sunt gustarea perfectă

Cină / Prânz

Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii

Cină / Prânz

FRIPTURĂ DE PUI LA CUPTOR | Piure de Cartofi Dulci | SOS DE USTUROI LIBANEZ | MAIONEZĂ DE USTUROI

Rețete pentru Iarnă

Vinete cu legume, la borcan – Vinete umplute cu legume, în saramură – Rețetă pentru Iarnă

Aceste vinete umplute cu legume, conservate în borcane pentru iarnă, reprezintă o adevărată desfătare culinară.…

Borș

Borș acru de casă – Cel mai ACRU borș pe care îl vei gusta vreodată – Fără drojdie, fără pâine

Îți voi demonstra cum poți reconstitui orice borș acru din lume și care sunt pașii…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.