• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină »  PAPANAȘI PRĂJIȚI la TIGAIE – Moldovenești 
Prăjituri / Dulciuri

 PAPANAȘI PRĂJIȚI la TIGAIE – Moldovenești 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
 PAPANAȘI PRĂJIȚI la TIGAIE - Moldovenești 

 PAPANAȘI PRĂJIȚI la TIGAIE – Moldovenești 

Recipe by vk

Acești papanași moldovenești sunt un desert tradițional delicios, perfect pentru a fi savurat în familie sau cu prietenii. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 brânză de vaci (dulce/scoaptă)

  • 2-3 2-3 ouă

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 4 4 linguri griș

  • 50-100 g 50-100 zahăr

  • 1 1 fiolă esență de vanilie sau 2 pliculețe de zahăr vanilat

  • 2-3 2-3 linguri de făină

  • 100-150 ml 100-150 ulei pentru prăjire

Directions

  • Amestecați brânza de vaci, sarea, zahărul, esența de vanilie și ouăle într-un bol.
  • Adăugați grișul și amestecați bine. Lăsați compoziția să se odihnească timp de 10 minute pentru a absorbi excesul de umezeală.
  • Folosind o linguriță, formați papanașii în mici pârjoluțe, tăvălindu-i prin făină de grâu pentru a preveni lipirea.
  • Încălziți uleiul într-o cratiță.
  • Prăjiți papanașii la foc mic, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii.
  • Scoateți papanașii pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  • Presărați zahăr pudră peste papanași și serviți cu dulceață de căpșuni.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate – Gogonele în Saramură – Rețetă pentru Iarnă

Împărtășesc cu tine o rețetă absolut delicioasă de gogonele în saramură, perfectă pentru a fi…

Post

O rețetă clasică, dar cu o twist modern – Pârjoluțe de varză (de post)

Rețete pentru Iarnă

Lichior de Vișine – Băutura perfectă pentru musafiri – Cum se prepară Vișinata

Alegerea Ideală pentru Ospățul Musafirilor”. Cu adevărat, această băutură alcoolică a fost alegerea predilectă pentru…

Prăjituri / Dulciuri

Ciocolata albă a copilăriei, dar cu FISTIC – O ciocolată moale și delicioasă care îți va umple sufletul de bucurie

Post

Mâncărică de urzici cu ceapă, usturoi și leurdă – O adevărată infuzie de vitamine și prospețime

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură divină fără coacere – Rapidă și delicioasă

Nu mai e nevoie să stai ore în șir în bucătărie, deoarece această delicatesă se…

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi – de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi

Rețete de slăbit

Salată aperitiv de pui – Rețetă Sănătoasă și perfectă pentru orice dietă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.