PAPANAȘI PRĂJIȚI la TIGAIE – Moldovenești
Recipe by CristinaAcești papanași moldovenești sunt un desert tradițional delicios, perfect pentru a fi savurat în familie sau cu prietenii. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 brânză de vaci (dulce/scoaptă)
2-3 2-3 ouă
1/2 1/2 linguriță de sare
4 4 linguri griș
50-100 g 50-100 zahăr
1 1 fiolă esență de vanilie sau 2 pliculețe de zahăr vanilat
2-3 2-3 linguri de făină
100-150 ml 100-150 ulei pentru prăjire
Directions
- Amestecați brânza de vaci, sarea, zahărul, esența de vanilie și ouăle într-un bol.
- Adăugați grișul și amestecați bine. Lăsați compoziția să se odihnească timp de 10 minute pentru a absorbi excesul de umezeală.
- Folosind o linguriță, formați papanașii în mici pârjoluțe, tăvălindu-i prin făină de grâu pentru a preveni lipirea.
- Încălziți uleiul într-o cratiță.
- Prăjiți papanașii la foc mic, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii.
- Scoateți papanașii pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Presărați zahăr pudră peste papanași și serviți cu dulceață de căpșuni.