Prăjitură cu GRIȘ ȘI MĂR | Plăcintă cu Mere FĂRĂ ALUAT | Tartă cu Mere cu BLAT USCAT
Recipe by CristinaPlăcintă cu mere fără aluat, ciudat și special totodată. O rețetă de prăjitură cu mere fără aluat. Un fel de plăcinta puturosului cu mere. Rețeta preluată de prin vecini cu ușoare îmbunătățiri, foarte gustoasă și ușor de făcut. Am făcut o rețetă de prăjitură cu mere, iar aluatul a fost unul “uscat”, dacă pot să-i zic așa. Nu a mai fost nevoie de framântare/amestecare, nu tu vase murdare, totul simplu și rapid. Unde mai pui că ce a ieșit e un fel de prăjitură de mere în straturi.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
200 ml 200 lapte
40 g 40 unt
150 g 150 făină de grâu
200 g 200 griș
100 g 100 zahăr
1 1 pliculeț praf de copt
1 1 linguriță rasă de sare
1-1.5 kg 1-1.5 mere rase conservate sau proaspete
coajă rasă de la o lămâie
1/2 1/2 linguriță de scorțișoară, sau după gust
Directions
- Într-o cratiță, topește untul în laptele cald și lasă-l să fiarbă până se topește complet. După ce s-a topit, oprește focul și lasă-l deoparte.
- Într-un castron mare, amestecă făina, grișul, zahărul, praful de copt și sarea.
- Adaugă coaja rasă de lămâie și scorțișoara în amestecul de făină și amestecă bine.
- Împarte amestecul de făină în trei părți egale și așează primul strat în vasul pregătit.
- Scoate merele din borcane (sau curăță și feliază merele proaspete) și așează-le ca prim strat peste amestecul de făină.
- Adaugă puțină scorțișoară peste mere, după gust.
- Așază al doilea strat de amestec de făină peste mere și repetă procesul cu un al doilea borcan de mere și scorțișoară.
- Așază ultimul strat de amestec de făină și nivelul bine.
- Tornă cu grijă amestecul de lapte și unt topit peste plăcintă, asigurându-te că se distribuie uniform.
- Folosește o furculiță pentru a face câteva înțepături în plăcintă, astfel încât amestecul de lapte și unt să ajungă în straturile inferioare.
- Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ o oră sau până când devine aurie și crocantă.
- După ce ai scos plăcinta din cuptor, las-o să se răcească complet înainte de a o tăia.