• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Ștrudel | Ștrudel cu Mere | Aluat Foietaj Ștrudel | Foietaj de Casă
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Ștrudel | Ștrudel cu Mere | Aluat Foietaj Ștrudel | Foietaj de Casă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Rețetă Ștrudel | Ștrudel cu Mere | Aluat Foietaj Ștrudel | Foietaj de Casă

Rețetă Ștrudel | Ștrudel cu Mere | Aluat Foietaj Ștrudel | Foietaj de Casă

Recipe by vk

Acest ștrudel de mere va fi o alegere excelentă pentru un desert de toamnă sau iarnă, plin de savoare și confort. Poți ajusta cantitatea de zahăr și scorțișoară după gust.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente Strudel de mere:
  • 1 kg 1 de mere (dulci)

  • 1 1 linguriță nucșoară (după gust)

  • 50 g 50 zahăr (alb sau brun)

  • 1 1 linguriță de coajă rasă de lămâie și portocală

  • 50 g 50 de stafide

  • 30-40 g 30-40 nucă măcinată sau în bucăți mari (după preferințe)

  • 2-3 2-3 linguri de făină de grâu

  • 150 g 150 unt topit

  • un gălbenuș de ou (se unge strudelul pe deasupra)

  • Aluat foietaj rețetă;
  • 300 g 300 făină de grâu

  • 4 4 linguri de ulei (20-30gr)

  • 2-3 2-3 albușuri de ou în funcție de mărime

  • 1 1 lingură de zeamă de lămâie

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 50-80 ml 50-80 apă în funcție de făină

  • Opțional Frișca:
  • 200 ml 200 smântână dulce

  • 2 2 linguri de zahăr

  • zahăr pudră

Directions

  • Curăță merele de coajă și cotor. Taie-le în cubulețe de maxim 1 cm.
  • Într-un bol, combină merele tăiate cu: O linguriță de scorțișoară, 50 grame de zahăr (sau mai mult, în funcție de preferințe), coaja rasă de la o lămâie, 50 grame de stafide, 2-3 linguri de făină (pentru a absorbi sucul lăsat de mere).
  • Amestecă bine și lasă să stea jumătate de oră.
  • Prepararea Aluatului:
  • Într-un bol, adaugă 300 g de făină de grâu, 4 linguri de ulei, 2-3 albușuri de ou (în funcție de mărime), o lingură de zeamă de lămâie, un praf de sare și 50 ml de apă călduță (sau mai mult, după nevoie).
  • Frământă aluatul timp de 30 de minute până devine elastic și nu se lipește de vas.
  • Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.
  • Presară făină pe o pânză de bumbac și așază aluatul peste ea.
  • Întinde aluatul cu un sucitor, apoi cu dosul palmelor, rotind și tragând ușor de colțuri, până devine foarte subțire.
  • Ungi foaia de aluat cu unt topit și presari nuci tocate peste aluat.
  • Distribuie uniform amestecul de mere pe aluat.
  • Folosește pânza pentru a rula ștrudelul.
  • Ungi ștrudelul cu gălbenuș de ou amestecat cu apă și sare.
  • Presară zahăr peste ștrudel.
  • Coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ o oră.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Compot de Piersici – Cel mai fin compot – Compot de piersici pentru iarnă

Fără îndoială, acest compot de piersici se numără printre cele mai fine preparate de acest…

Cină / Prânz

Cotlet de porc în stil asiatic cu cipsuri de usturoi – Gustos din cale-afară

Rețete pentru Iarnă

Murături pentru Iarnă – Castraveți murați, gustoși și crocanți – Merită să încercați rețeta

În această rețetă, îți voi dezvălui secretul preparării celor mai delicioși castraveți murați, și anume,…

Cină / Prânz

Salată Orientală – Salată de cartofi cu ou și ceapă – Din cale afară de bună

Este un amestec perfect între salata orientală preparată iarna și salata de cartofi specifică primăverii…

Cină / Prânz

Piept de curcan umplut cu surprize delicioase: legume și cremă de brânză

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de vinete 

Pâine / Covrigi

4 TIPURI DE PÂINE DE CASĂ | CUM SE FACE PÂINEA PAS CU PAS | REȚETĂ PÂINE 

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Perișoare (din Piept Mândru de Curcan) – Nimeni nu refuză încă o porție

Ciorba de Perişoare îşi merită locul în topul celor mai bune ciorbe de la noi.…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.