49 Vezi rețeta
Această salată grecească este perfectă ca aperitiv sau ca o masă ușoară, ideală în zilele de dietă. Poftă bună!
Ingrediente
- 1 ceapă mare de preferință roșie
- 1 castravete fabio
- 1 ardei gras (verde)
- frunzulițe de la o legătură de pătrunjel proaspăt (opțional)
- 20-30 măsline Kalamata
- 4-5 roșii coapte
- 300 g brânză feta
- 1 linguriță oregano uscat
- 10-15 ml oțet de struguri
- 2 lingurițe de miere
- 4-5 linguri de ulei masline de calitate
- Sare după gust
Preparare
- Într-un castron mare, amestecați mierea și oțetul (sau sucul de lămâie) până când mierea se dizolvă complet.
- Tăiați ceapa și adăugați-o în dressing, lăsând-o să se marineze pentru a-i diminua iuțeala.
- Tăiați castravetele, ardeii și roșiile, și adăugați-le peste ceapa marinată.
- Tocați pătrunjelul și tăiați brânza feta în cuburi.
- Adăugați pătrunjelul, brânza feta și măslinele Kalamata în castron.
- Adăugați sare, piper și oregano după gust.
- Înainte de servire, adăugați ulei de măsline peste salată.
- Amestecați bine și serviți salata proaspătă.