• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Șunculiță de „BALCON” Fiartă în MOARE | Slănină Fiartă în Zeamă de Varză
Sărbători de Iarnă

Șunculiță de „BALCON” Fiartă în MOARE | Slănină Fiartă în Zeamă de Varză

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Șunculiță de „BALCON” Fiartă în MOARE | Slănină Fiartă în Zeamă de Varză

Șunculiță de „BALCON” Fiartă în MOARE | Slănină Fiartă în Zeamă de Varză

Recipe by vk

Această rețetă oferă o alternativă excelentă pentru a obține gustul afumat al șunculiței fără a avea nevoie de o afumătoare. Este o metodă simplă și eficientă pentru a te bucura de deliciile tradiționale, chiar la tine acasă. Poftă bună!

Print

Ingredients

  • 2 kg 2 falcă de porc

  • 2 kg 2 fleică de porc

  • 2-3 L 2-3 zeamă de varză (moare)

  • 3-4 3-4 frunzulițe de dafin

  • 1 1 lingură rasă de boabe de piper

  • 2 2 ardei iuți afumați

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 2 2 linguri cu vârf de boia afumată de calitate

  • 25 g 25 de sare grunjoasă măcinată, sau măruntită fin

  • 5-10 g 5-10 piper măcinat

  • 15 g 15 usturoi pudră, sau două căciulii de usturoi măruntit

  • 1 1 linguriță cu vârf de cimbru uscat

  • 1 1 linguriță cu vârf de oregano uscat

  • 50 ml 50 grăsime rezultată de la fierberea șuncilor

Directions

  • Pune carnea într-un vas încăpător și toarnă zeama de varză peste ea.
  • Adaugă frunzele de dafin, boabele de piper, ardeii iuți afumați și usturoiul spart.
  • Fierbe carnea la foc mare până începe să fiarbă, apoi redu focul la minim și las-o să fiarbă pentru 45-60 de minute.
  • Amestecă toate ingredientele condimentelor menționate mai sus, adăugând grăsimea de pe suprafața oalei pentru a crea o pastă.
  • După fierbere, scoate carnea și las-o să se răcorească.
  • Unge carnea cu pasta de condimente pregătită anterior.
  • Lăsă carnea să se zvânte și să capete aroma dorită, cel puțin 48 de ore, ideal într-un loc răcoros și aerisit, cum ar fi balconul.

Recipe Video

Related Posts

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

ianuarie 23, 2025

Cârnați de casă – Rețeta mea secretă – Simplu de preparat și plini de savoare

ianuarie 16, 2025

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

ianuarie 16, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rețete de Post | Dovlecel Umplut cu Ciuperci | Rețete Dovlecel | Rețete Vegane Simple

Cină / Prânz

Ciulama de Hribi – SECRETE pentru cea mai Cremoasă Mâncărică de Hribi cu Smântână

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac de casă fraged și pufos – Spuneți voi că nu e fantastic

Dorind o rețetă autentică de cozonac, este esențial să onorezi tradiția. Eu am urmărit această…

Cină / Prânz

Calcan, Regele mării negre, gătit simplu – Pe Pat de Legume Aromate

Cină / Prânz

Gogoși de porumb – Crocante la exterior și pufoase la interior

Prăjituri / Dulciuri

PAPANAȘI [BUCOVINENI] cu Brânză de Vaci și Dulceață de Trandafiri

Cină / Prânz

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

Cină / Prânz

Ai gustat vreodată unt cu bacon, ceapă și ardei? O surpriză delicioasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.