Varză dulce cu cârnați de porc ușor afumați, smântână, ardei iute și pâine pe vatră
Recipe by CristinaVarză dulce cu cârnați de porc cu smântână și ardei iute, alături de o pâine pe vatră. Un gust deosebit, un gust de odinioară, ca la bunica la țară.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 varză (aprox 3 kg)
2 2 cârnați de porc (500 g)
3 3 roșii
3 3 cepe
2 2 morcovi
4-5 4-5 frunzulițe de țelină
2 2 frunze de dafin
1 1 lingură de paprika afumată
500 ml 500 suc de roșii
3 3 linguri de ulei
sare și piper după gust
Directions
- Tăiați varza în jumătate, îndepărtați cotorul și tăiați varza în fâșii subțiri.
- Masați varza cu puțină sare și lăsați-o deoparte pentru a elimina apa din compoziție.
- Încingeți uleiul într-o oală mare și adăugați cârnații de porc tăiați în bucăți mici. Frigeți cârnații până devin aurii și își lasă grăsimea.
- Adăugați ceapa tăiată mărunt, sarea, piperul și ardeiul iute (dacă doriți). Căliți-le până ceapa devine moale și caramelizată.
- Adăugați morcovii tăiați cubulețe și lăsați-i să se călească alături de ceapă.
- Adăugați frunzele de dafin și paprika afumată, amestecați și lăsați totul să se îmbine.
- Adăugați roșiile tăiate cubulețe și lăsați-le să se înmoaie împreună cu celelalte legume.
- În momentul în care varza a scăzut în volum, adăugați legumele cu cârnații peste varză. Amestecați bine.
- Lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când toate ingredientele sunt bine îmbinate și varza este fragedă.
- La final, adăugați mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și mai amestecați pentru a îmbogăți aroma.
- Serviți mâncarea de varză cu cârnați cu smântână, ardei iute, pâine țărănească și, opțional, țuică sau digestiv preferat.