• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Budincă de Orez fără zahăr – Îmbogățită cu compot de mere și stafide
Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Orez fără zahăr – Îmbogățită cu compot de mere și stafide

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Budincă de Orez

Budincă de Orez

Recipe by vk

Pregătiți-vă lingurile pentru o experiență în care „fără zahăr” nu înseamnă lipsă de aromă. Această budincă de orez își asumă rolul de super-erou culinar, salvându-ne de monotonia gustului, fără a adăuga un gram de zahăr.
Secretul? Începem cu orezul, care se transformă, alături de lapte, într-o textură cremoasă inegalabilă. Apoi, compotul de mere și stafide intră în scenă, aducând dulceață și savoare într-o combinație memorabilă.
Magia? Tot acest răsfăț este sănătos. Așadar, dacă vrei să-ți încânți gusturile (și pe ale celor din jur) fără a renunța la o alimentație echilibrată, această budincă de orez este soluția perfectă.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru Budincă de Orez cu compot de mere și stafide:
  • 200 g 200 orez

  • 500 ml 500 lapte

  • 100 g 100 stafide

  • 1 1 vârf linguriță sare

  • 3 3 ouă

  • 120 ml 120 ulei

  • 1 1 borcan compot de mere

  • 1 1 fiolă esență de vanilie

  • 1 1 vârf linguriță scorțișoară

  • Pentru glazură:
  • 1 1 gălbenuș de ou

  • 2-3 2-3 linguri de lapte

Directions

  • Spală bine un pahar de orez și pune-l la fiert cu două pahare de apă într-o cratiță. Fierbe-l la foc mediu până când orezul absoarbe toată apa și devine moale.
  • După ce apa a fost absorbită, adaugă un litru de lapte peste orez și amestecă pentru a evita lipirea. Fierbe compoziția la foc moderat, amestecând din când în când.
  • Dizolvă 3 linguri de amidon de porumb în jumătate de pahar de lapte și amestecă bine pentru a evita cocoloașele.
  • Adaugă 100 g de zahăr (sau după gust) în orezul cu lapte și amestecă. La final, adaugă un plic de zahăr vanilat și opțional o linguriță de unt pentru un aspect frumos și cremos.
  • Preîncălzește cuptorul la 200°C. Transferă orezul cu lapte în castronele individuale de cuptor, fără a le umple complet. Așază castronelele într-o tavă și adaugă apă fierbinte în tavă, având grijă să nu stropești orezul.
  • Introdu tava în cuptor și coace orezul cu lapte timp de aproximativ 20-25 de minute, până când obține o culoare aurie la suprafață.
  • Scoate castronelele din cuptor cu grijă și lasă-le să se răcească ușor înainte de servire.
  • Această rețetă de orez cu lapte la cuptor oferă o textură cremoasă și un gust aromat, fiind o variantă delicioasă și inedită a clasicului orez cu lapte.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pastramă de Porc afumată – Cum se face pastrama – Mamă… deja îmi plouă în gură…

În rândurile următoare, voi dezvălui cum se pregătește pastrama de porc. Pastramă din ceafă de…

Prăjituri / Dulciuri

Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă

Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Cină / Prânz

Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii

Prăjituri / Dulciuri

Batonul proteic – Secretul sportivilor de performanță, acum și pentru tine

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de Mere – RĂSTURNATĂ – Desert de Casă cu Mere

Nici nu încape discuție! Această prăjitură de mere, răsturnată, este un deliciu. Mere coapte, scorțișoară,…

Pâine / Covrigi

Pâine cu cașcaval și usturoi

Rețete pentru Iarnă

Cum să pui Tarhon pe Iarnă – 3 Variante + Infuzie de Tarhon pentru Imunitate

Tarhonul este o plantă cu dublu rol, unul medical, deoarece este folosit ca adjuvant în…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.