• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea mai simplă Prăjitură cu Nucă – Prăjitură cu nucă, cremă Caramel și Glazură de Ciocolată
Prăjituri / Dulciuri

Cea mai simplă Prăjitură cu Nucă – Prăjitură cu nucă, cremă Caramel și Glazură de Ciocolată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Pot afirma cu încredere că aceasta este cea mai simplă și rapidă prăjitură cu nucă pe care am avut ocazia să o gust vreodată.

Rețeta implică o delicioasă combinație de nucă și o cremă “caramel” ușor de preparat, cu un gust remarcabil. Ca și finisare, am optat pentru un topping de ciocolată amăruie mixată cu lapte, obținând o glazură de ciocolată extraordinară.

La final, prăjitura este presărată cu nucă mărunțită, completând astfel tabloul unei prăjituri ideale, care se prepară într-un timp record.

Prăjitură cu Nucă, cremă Caramel și Glazură de Ciocolată

Prăjitură cu Nucă, cremă Caramel și Glazură de Ciocolată

Recipe by vk

Este cea mai accesibilă opțiune pentru cei ce doresc să se bucure de o prăjitură cu nucă, cremă caramel și un topping delicios de ciocolată amăruie.
Descoperă ingredientele detaliate pentru prăjitura cu nucă în descrierea de mai jos și urmărește videoclipul pentru a vedea întregul proces de preparare, pas cu pas.

Print

Ingredients

  • 100 gr 100 nucă măcinată

  • 100 gr 100 zahăr

  • 100 gr 100 făină

  • 8 8 albușuri de ou

  • 2 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 1/4 1/4 linguriță de sare

  • Coajă rasă de la 1/2 portocală și o 1/2 lămâie

  • Dacă doriți ca crema să fie mai tare, puteți folosi un pliculeț de gelatină înmuiată în puțin apă ușor călduță, amestecând până se dizolvă

  • Pentru crema caramel:
  • 100 gr 100 zahăr

  • 100 gr 100 făină

  • 5 5 gălbenușuri

  • 500 ml 500 lapte

  • 50 ml 50 apă pentru siropul de zahăr caramelizat

  • 30 gr 30 amidon

  • Pentru frișcă:
  • 250 gr 250 smântână fermentată sau lichidă

  • 100 gr 100 zahăr

  • 2 2 pliculețe de zahăr vanilat sau esență de vanilie

  • Pentru toppingul de ciocolată:
  • 150 gr 150 de ciocolată neagră, după preferințe

  • 75-80 ml 75-80 lapte

Directions

  • Pregătirea blatului:
  • Mărunțiți 100 grame de miez de nucă.
  • Amestecați miezul de nucă cu 100 grame de făină.
  • Într-un bol separat, bateți 8 albușuri de ou cu un vârf de linguriță de sare, până se formează spumă.
  • Adăugați 100 grame de zahăr treptat în albușuri și continuați să bateți până ce spuma devine lucioasă.
  • Încorporați amestecul de nucă și făină în albușuri, adăugând și răzătura de la o portocală și o lămâie.
  • Transferați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
  • Pregătirea cremei de caramel:
  • Într-o oală, topiți 100 grame de zahăr cu 50 mililitri de apă la foc mic până se caramelizează.
  • Adăugați lapte rece și amestecați bine.
  • Adăugați 100 grame de făină și 30 grame de amidon, amestecând constant.
  • Bateți 5 gălbenușuri și încorporați-le în compoziție, amestecând în continuu la foc mic până se îngroașă.
  • Lăsați crema să se răcească, acoperind-o cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei cruste.
  • Pentru frișcă:
  • Bateți 250 grame de smântână rece, adăugând treptat 100 grame de zahăr și două picături de esență de vanilie, până devine fermă.
  • Asamblarea prăjiturii:
  • Tăiați blatul copt în două părți inegale.
  • Așezați partea mai mare a blatului într-o tavă, adăugați crema de caramel și încorporați frișca.
  • Puneți cealaltă parte a blatului deasupra, presând ușor.
  • Pregătirea topping-ului de ciocolată:
  • Topiți 150 grame de ciocolată cu 150 mililitri de lapte la bain-marie, amestecând până devine neted.
  • Răspândiți ciocolata topită peste prăjitură.
  • Presărați nucă mărunțită deasupra ciocolatei în timp ce încă este caldă.
  • Lăsați prăjitură să se răcească și să se întărească în frigider timp de 12 ore.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Spanac la tigaie – Spanac cu ou poșat – Rețetă rapidă și foarte gustoasă

O rețetă simplă, sățioasă și, mai ales, adecvată din punct de vedere caloric pentru a…

Prăjituri / Dulciuri

Castraveți Murați cu Oțet și Castraveți Murați Rețetă Clasică – Descoperă secretele acestor rețete

Sărbători de Iarnă

Ouă Umplute | Ouă Umplute cu Pate și Maioneză | Ouă Umplute cu Ton și Brânză

Rețete pentru Iarnă

Tocană de legume cu orez – Rețetă pentru Iarnă – Tocană la borcan

Această rețetă de tocană de legume cu orez m-a readus în amintirile copilăriei. Îmi aduc…

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Fină Ruladă cu căpșuni (fără coacere) – Desert rapid și răcoritor, de vară 

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Baigli | Cozonac cu Nucă | Cozonac cu Mac | Cozonac Unguresc

Cină / Prânz

Paste Orzo cu Ciuperci și Sos de Roșii – Rețetă Savuroasă și Ușor de Preparat

Cină / Prânz

Tagliatele de dovlecei cu carne și legume la tigaie – O alternativă minunată la pastele tradiționale

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.