Ciulama de Ciuperci | Ciuperci cu Smântână | Mâncărică de Ciuperci
Recipe by CristinaCiuperci cu smântână și antreu rapid cu ciuperci. Când ți-e poftă, ți-e poftă. Nu am putut să rezist tentației momentului și, fără niciun pic de ezitare, am luat și am făcut special pentru ‘pofticioșii mei’, dar și pentru mine, o ciulama în toată regula. Cu smântână de la țară, cu ceapă și usturoi din grădină, cu ciuperci de la SUPERMARKET :). Nu ai cum să le ai pe toate, nu-i așa? Dar era cât pe ce să fac ciulamaua supremă cu HRIBI. Mi-a scăpat, dar nu pentru mult timp
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 ciuperci
1 kg 1 smantana
3 3 cepe mari
2 2 linguri de faina de grau
o caciulie de usturoi
sare piper dupa gust
2 2 frunzulite de dafin
4 4 linguri de ulei (floarea soarelui, masline)
Directions
- Feliați ciupercile în bucăți potrivite și pregătiți mămăliga după instrucțiunile specifice.
- Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și adăugați ciupercile. Adăugați sarea pește pentru a ajuta la înmuierea ciupercilor. Prăjiți ciupercile până încep să se rumenească și să lase din zeamă. Acest proces poate dura aproximativ 15-20 de minute.
- Într-o altă tigaie, căliți ceapa tăiată mărunt până devine moale și aurie.
- Adăugați făina de grâu peste ciuperci și amestecați bine pentru a îngroșa sosul.
- Treptat, adăugați smântâna și amestecați până obțineți o consistență cremoasă.
- Adăugați usturoiul tocat și continuați să amestecați.
- Aromatizați sosul cu foi de dafin și ajustați gustul cu sare și piper după preferință.
- Pentru maioneză, într-un bol, separați albușurile de gălbenușuri. Apoi, adăugați muștarul și amestecați.
- Începeți să adăugați uleiul treptat, amestecând continuu, până obțineți o maioneză consistentă. Adăugați sucul de lămâie și amestecați din nou.
- Pregătiți și mamaliga amestecând făina de porumb cu apa și sare, apoi fierbeți amestecul până când obțineți o textură densă.
- Serviți ciulama de ciuperci alături de mamaligă și decorați cu pătrunjel tocat.