• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 
Prăjituri / Dulciuri

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tiramisu (rețeta originală)

Tiramisu (rețeta originală)

Recipe by vk

Tiramisu original italian – cremos, autentic și fără frișcă! Un desert rafinat, ideal pentru orice ocazie!

Astăzi pregătim împreună tiramisu exact ca în Italia: pișcoturi, cafea, mascarpone, ouă proaspete și cacao de calitate. Vei afla cum să prepari crema perfectă, fără ouă tăiate, cum să înmoi pișcoturile corect, fără să le îneci și trucuri pentru un tiramisu ferm și aerat.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 3 3 pachete pișcoturi

  • 500 g 500 mascarpone

  • 500 ml 500 cafea

  • 7 7 gălbenușuri de ou

  • 200 g 200 zahăr

  • 200 g 200 smântână

  • 80 g 80 ciocolată amăruie

  • 3 3 linguri Amaretto

  • 20 g 20 cacao

Directions

  • Se pun 7 gălbenușuri de ou într-un bol încăpător. Din 200 g zahăr, se adaugă aproximativ 60 g peste gălbenușuri. Se amestecă cu mixerul, apoi se trec gălbenușurile pe baie de aburi, amestecând continuu, până când ating temperatura de 62,5–63°C, fără a depăși această temperatură pentru a evita coagularea. Se adaugă 2 linguri de lichior Amaretto în această cremă și se continuă amestecarea. Se lasă crema la răcorit.
  • Separat, se pun într-un alt bol 200 g smântână fermentată (sau smântână lichidă) și restul de 40 g zahăr. Se mixează până devine asemănătoare frișcăi. Se adaugă apoi 500 g mascarpone și restul de lichior Amaretto împreună cu 2–3 linguri de cafea. Se amestecă ușor, fără a bate excesiv.
  • Se încorporează treptat crema de gălbenușuri în crema de mascarpone, amestecând ușor până la omogenizare.
  • Se pregătesc pișcoturile: se trec rapid (3 secunde) prin cafea și se așază cu partea cu zahăr în sus într-o tavă. Se pune jumătate din cremă peste primul strat de pișcoturi. Se repetă operațiunea pentru al doilea strat de pișcoturi și se toarnă restul de cremă deasupra.
  • Se rade ciocolată amăruie (85% cacao) pe răzătoare și se presară uniform peste cremă.
  • Se acoperă tava cu folie alimentară și se dă la rece minimum 12 ore.
  • Înainte de servire, se îndepărtează folia și se cerne un strat generos de cacao peste tiramisu. Se porționează și se servește rece.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete de slăbit

Cea mai Delicioasă SALATĂ de OU [APERITIV] 

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Fină Prăjitură de Biscuiți – Un desert perfect pentru a răsfăța familia și prietenii

Cină / Prânz

Ostropel Oltenesc de iepure – Friptură de iepure cu usturoi – Gustoasă și savuroasă

Vă voi arăta pas cu pas cum să preparați o friptură de iepure cu usturoi…

Cină / Prânz

Cea mai gustoasă salată de morcovi – Rețetă simplă și rapidă

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși pufoase cu măr dulce – Rețetă ușoară și rapidă – Gogoși de casă cu 1 măr și 1 ou

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a-i uimi pe cei dragi cu un desert…

Cină / Prânz

Rețetă Uimitoare de Pârjoluțe cu Carne și Conopidă

Sărbători de Iarnă

Ciocolată caldă

Sărbători de Iarnă

Sărbători cu Sănătate și Echilibru! Cârnați afumați de vită și porc Mangalița

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.