• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mă duce cu gândul direct în Deltă! Așa gust mai rar… Plachie de crap
Cină / Prânz

Mă duce cu gândul direct în Deltă! Așa gust mai rar… Plachie de crap

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mă duce cu gândul direct în Deltă! Așa gust mai rar... Plachie de crap

Mă duce cu gândul direct în Deltă! Așa gust mai rar… Plachie de crap

Recipe by vk

Plachia de crap este un fel de mâncare tradițional românesc, care combină aromele bogate ale peștelui proaspăt cu o mixtură de legume suculente și condimente care îți vor face papilele gustative să danseze de bucurie. În acest articol, vă voi prezenta pas cu pas cum să pregătiți acest deliciu, folosind ingrediente simple, dar pline de savoare.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1,6 kg 1,6 crap

  • 800 g 800 ceapă

  • 120-130 ml 120-130 ulei de floarea soarelui

  • 5 g 5 sare

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 5-6 5-6 căței de usturoi

  • 2 2 morcovi medii

  • 3 3 ardei grași/kapia

  • 1 1 ardei iute

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 200 ml 200 vin alb sec

  • 500 g 500 roșii în suc propriu

  • 200-300 ml 200-300 apă

Directions

  • Încinge uleiul într-o cratiță și adaugă ceapa. Călește ceapa cu sarea, dafinul și piperul până devine translucidă și începe să se caramelizeze.
  • Adaugă usturoiul și lasă-l un minut.
  • Adaugă morcovii și ardeii, călescându-i până devin moi.
  • Introdu pasta de tomate, amestecă bine și lasă un minut.
  • Toarnă vinul alb și lasă să fiarbă până când alcoolul se evaporă parțial.
  • Adaugă roșiile și omogenizează bine.
  • Așează bucățile de crap în cratiță, întorcându-le pe ambele părți pentru a absorbi aromele.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Transferă cratița în cuptor și lasă plachia să se coacă timp de aproximativ 50 de minute, până când crapul este complet gătit și legumele sunt frumos rumenite.
  • Scoate plachia de crap din cuptor și lasă-o să se răcorească puțin.
  • Decorează cu verdeață proaspătă înainte de servire.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Năcreală Moldovenească – Altfel de ciorbă de cartofi cu legume, acrită cu Zer

Servită a doua zi, devine și mai bună, și acest lucru se datorează zerului. Este…

Cină / Prânz

Piept de Pui la cuptor cu Parmezan – O explozie de arome într-o singură farfurie, care te va transporta direct în inima Italie

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Fără Nucă | Cozonac Zebră | Cozonac Fără Umplutură

Cină / Prânz

Un altfel de Cașcaval Pane – Gogoși de cartofi umplute cu cașcaval 

Pâine / Covrigi

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

Cină / Prânz

Cighiri de Porc [REȚETA de 150 ANI] | Cighiri Moldovenești | Cighiri la Cuptor

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Cină / Prânz

Pilaf cu Pui și Legume la Cuptor – Perfect rumenite la cuptor – Uite aici ce bine arată

Acest pilaf nu este doar un fel de mâncare, ci o celebrare a gusturilor și…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.