• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Prăjitură Deșteaptă – Cea mai FINĂ și UȘOARĂ Prăjitură
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură Deșteaptă – Cea mai FINĂ și UȘOARĂ Prăjitură

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Prăjitură Deșteaptă - Cea mai FINĂ și UȘOARĂ Prăjitură

Prăjitură Deșteaptă – Cea mai FINĂ și UȘOARĂ Prăjitură

Recipe by vk

Atât de simplă este această prăjitură deșteaptă, încât nici mie nu mi-a venit să cred. Este de departe cea mai fină și ușoară prăjitură. Copii o plac de numa, este o prăjitură foarte gustoasă, ce se face foarte rapid, doar așteptarea e lungă! Această prăjitură se remarcă prin capacitatea ei de a forma straturi diferite în timpul coacerii, oferind o combinație de texturi și arome. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru crema de gălbenuș:
  • 5 5 gălbenușuri

  • 100 g 100 unt topit și răcit

  • 100 g 100 făină de grâu

  • 100 g 100 zahăr pudră

  • 1 1 esență de vanilie, sau 2 plicuri de zahăr vanilat

  • 500 ml 500 lapte rece

  • Pentru spuma de albuș:
  • 6 6 albușuri

  • 1 g 1 sare

  • 100 g 100 zahăr TOS (normal)

Directions

  • Prepararea cremei de gălbenușuri:
  • Mixați gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră până la obținerea unei creme pufoase.
  • Adăugați esența de vanilie și untul topit.
  • Încorporați treptat făina, apoi adăugați treptat laptele rece, amestecând continuu.
  • Prepararea spumei de albușuri:
  • Bateți albușurile cu un vârf de sare până când încep să formeze spumă.
  • Adăugați treptat zahărul normal și continuați să mixați până când spuma devine fermă și lucioasă.
  • Asamblarea prăjiturii:
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri, amestecând cu grijă de jos în sus pentru a nu pierde aerul din spumă.
  • Turnați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 160°C.
  • După introducerea în cuptor, reduceți temperatura la 150°C și coaceți timp de aproximativ 1 oră și 15 minute.
  • Lăsați prăjitura în cuptorul oprit pentru încă două ore pentru a se răci treptat.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Plăcinte cu cartofi – Plăcinte savuroase la tigaie, cu sos de smântână și mărar

Indiferent că le numești plăcinte cu cartofi sau turte cu cartofi și sos de smântână…

Rețete pentru Iarnă

Lichior de Vișine – Băutura perfectă pentru musafiri – Cum se prepară Vișinata

Alegerea Ideală pentru Ospățul Musafirilor”. Cu adevărat, această băutură alcoolică a fost alegerea predilectă pentru…

Cină / Prânz

Rețetă Rapidă de Post – o Mâncărică de Urzici CREMOASĂ cu Super GUST

Cină / Prânz

Costiță cu fasole în doar câteva minute – Rețeta rapidă și delicioasă 

Iată ce ingrediente îți sunt necesare pentru această rețetă: costiță de porc, fasole boabe, ceapă,…

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari opăriți în oțet – Gogoșari umpluți cu vinete – Rețetă pentru Iarnă

Fără îndoială, avem de-a face cu cea mai savuroasă rețetă de gogoșari umpluți (opăriți în…

Cină / Prânz

Rețetă simplă delicioasă, macrou marinat la cuptor

Cină / Prânz

Mâncare de Pește [FRIPTURĂ DE PEȘTE] pe Pat de Legume la Cuptor

Rețete pentru Iarnă

Cele mai Crocante Jumări de Porc

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.