Rețete cu Carne de Vită | Beef Stroganoff | Rețete Rapidă cu Carne de Vită
Recipe by CristinaAm preparat o rețetă delicioasă de carne de vită cu ciuperci și sos, Beef Stroganoff. Acest preparat tradițional rusesc este reconfortant și plin de arome, fiind o alegere excelentă pentru o cină de iarnă. Serviți Beef Stroganoff-ul peste orezul simplu pentru o masă completă și savuroasă. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 carne de vițel (antricot)
250 g 250 de ciuperci Champignon
4-5 4-5 căței de usturoi
1 1 ceapă (mai măricică)
250 g 250 smântână grasă
30 ml 30 ulei de măsline
1 1 linguriță boia de ardei dulce/iute
1 1 cub concentrat de vită,
1/2 1/2 lămâie
1/2 1/2 legătură pătrunjel
1 1 lingură bulion (pastă de tomate)
Directions
- Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă carnea.
- Condimentează cu sare și piper și prăjește până când carnea se rumenește pe toate părțile (aproximativ 7 minute).
- Scoate carnea și las-o să se scurgă de grăsime.
- Într-o oală, topește untul și adaugă ceapa și usturoiul.
- Gătește până ceapa devine moale și translucidă.
- Adaugă ciupercile tăiate și gătește până se înmoaie.
- Adaugă boiaua, bulionul și smântâna grasă.
- Dacă folosești, adaugă demi-glace sau concentratul de vită.
- Adaugă zeama de lămâie și amestecă bine.
- Adaugă carnea înapoi în oală.
- Lasă să fiarbă împreună pentru câteva minute, ajustând gustul cu sare și piper după necesitate.
- La final, adaugă pătrunjelul tocat proaspăt.