Salată de vinete, cu Vinete Coapte la CUPTOR, cu Ceapă și Maioneză
Recipe by CristinaSalata de vinete este preferata multora. Fie salată de vinete cu ceapă, fie salată de vinete cu usturoi, adică salata de vinete de post, această salată este deliciul familiei. Suntem cei mai înrăiți fani ai aceste Salate cu Vinete Coapte la CUPTOR, sau vinete coapte pe grătar.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 – 1,5 kg 1 – 1,5 vinete proaspete sau 0,5-1 kg congelate
20 ml 20 ulei
sare după gust
150-200 g 150-200 maioneză, sau după preferințe.
Directions
- Înțepați vinetele cu o furculiță și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți vinetele timp de aproximativ 55 de minute, până când devin moi.
- După coacere, transferați vinetele într-o oală și lăsați-le să se aburească timp de aproximativ 10-15 minute.
- Curățați vinetele de coajă și tăiați-le în bucăți mari.
- Lăsați vinetele să se scurgă de zeama în exces timp de cel puțin 4 ore (sau peste noapte).
- Tăiați ceapa foarte mărunt.
- Tăiați vinetele scurse cât mai mărunt posibil cu un cuțit special pentru vinete sau un blender cu lamă de plastic.
- Amestecați vinetele cu ceapa tocată, sare după gust și ulei de floarea soarelui.
- Adăugați maioneza și amestecați bine până când salata devine cremoasă.