• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Supă cu Legume – Ciorbă de Conopidă cu Legume – Un adevărat deliciu
Ciorbă / Supă / Borș

Supă cu Legume – Ciorbă de Conopidă cu Legume – Un adevărat deliciu

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Se poate numi “supă de legume”, dat fiind că este ușor acrișoară datorită lămâii, dar se încadrează la fel de bine și în categoria „ciorbă”. Deși nu conține carne sau orice alt tip de grăsime animală, vă asigur, este perfectă așa cum este.

Ciorbă de Conopidă cu Legume

Ciorbă de Conopidă cu Legume

Recipe by vk

Ciorba de conopidă cu legume este atât de savuroasă, aromată și simplă de preparat, încât vei fi tentat să repeți rețeta ori de câte ori ai ocazia.

Print

Ingredients

  • 500 g 500 conopidă

  • 2 2 cartofi

  • 2 2 cepe medii/mari

  • 100 g 100 păstârnac

  • 100 g 100 morcov

  • 100 g 100 țelină

  • 100-150 g 100-150 ardei gras, kapia, sau gogoșar

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 1 1 legătură leuștean

  • 4-5 4-5 căței de usturoi

  • 1/2 1/2 linguriță de piper

  • 1 1 lingură de sare sau după gust

  • 150 ml 150 suc de roșii, sau 1/2 lingură pastă de tomate

  • zeama de la 1-2 lămâi, sau după gust

  • 3 3 litri de apă

Directions

  • Înlătură cotorul conopidei și desface florescența. Rupe florescența în bucăți mici, eliminând tulpinile groase.
  • Într-o cratiță cu gura largă, încinge 50 ml de ulei. Adaugă 4 căței de usturoi mărunțiți și jumătate de linguriță de piper proaspăt râșnit. Amestecă pentru aproximativ 10 secunde.
  • Adaugă conopida și cei 2 cartofi tocați în cratiță și lasă să se rumenească pentru 5-7 minute.
  • Adaugă ceapa tocată mărunt și sare. Amestecă pentru 3 minute.
  • Adaugă morcovii, păstărnacul și țelina tocate în cubulețe. Lasă să se călească pentru încă 3 minute.
  • Adaugă 150 ml de suc de roșii pentru culoare.
  • Transferă legumele într-o oală mai mare și adaugă 3 litri de apă.
  • Adaugă jumătate din cantitatea de leuștean și pătrunjel tocate.
  • Dacă folosești, adaugă 2 cubulețe de delikat de casă.
  • Lasă ciorba să fiarbă la foc moderat spre mic pentru aproximativ 25-30 de minute.
  • Adaugă ardeiul gras tocat în cubulețe mărunte.
  • Asezonează cu sare și piper după gust.
  • Acriți ciorba cu zeama de la 1 sau 1.5 lămâi, gustând după fiecare adăugare pentru a te asigura că nu devine prea acră.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Fără Nucă | Cozonac Zebră | Cozonac Fără Umplutură

Cină / Prânz

Dovlecel scăzut – Mâncărică de dovlecel cu smântână ca la bunica 

Prăjituri / Dulciuri

Savurați diminețile cu delicioșii Cantuccini pentru o cafea perfectă! 

Cină / Prânz

MACAROANE CU BRÂNZĂ REȚETĂ AUTENTICĂ | Mac and Cheese

Salate

Salată caldă de ton – O rețetă simplă, sănătoasă și gata în câteva minute

Cină / Prânz

Vinete pane cu orez apetisant – O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Salate

Salată de roșii tradițională – Nu-i chip să-i reziști, e cea mai bună

Post

Fără Ou, Fără Lactate, Doar Gust – Salată de Cartofi de Post cu Maioneză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.