Indiferent dacă este vorba despre supă de găluște cu roșii sau supă de roșii cu găluște, gustul este extraordinar. Trebuie să recunosc că și ciorba de roșii cu găluște se apropie foarte mult ca savoare, deoarece gustul ușor acru al roșiilor aduce aminte de delicioasa ciorbă.
Supă de Roșii cu Găluște
Recipe by vkRețeta de supă de roșii este fabuloasă, prepararea ei este simplă, se utilizează ingrediente proaspete, de sezon, iar rezultatul este incomparabil. Este o opțiune excelentă pentru o ciorbiță de legume fără carne, ușoară și extrem de apetisantă.
Detalii cu privire la ingredientele necesare pentru prepararea supei de roșii cu găluște pot fi găsite mai jos, în descriere, iar pentru rețeta de ciorbă de roșii cu găluște vă invit să urmăriți videoclipul explicativ
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 kg 1 roșii proaspete
500 ml 500 suc de roșii sau 2 linguri de pastă de tomate
1 1 dovlecel mediu, aprox. 200 gr
2 2 cartofi medii
2 2 cepe mari / medii
2 2 legături ceapă verde, opțional
1 1 morcov, 100-150 gr;
1 1 păstârnac rădăcină, sau pătrunjel rădăcină;
câteva frunzulițe de frunză de țelină
1 1 legătură mărar
1 1 legătură pătrunjel
1 1 legătură leuștean
1 1 ardei kapia sau gras
1 1 ardei iute curățat de semințe
20-30 ml 20-30 ulei floarea soarelui
2 2 litri de apă
1 1 linguriță de sare, plus completări după gust
piper după gust
- Pentru găluștele de griș:
2 2 ouă
8 8 linguri cu vârf de griș
1 gr 1 de sare (vârf de linguriță)
Directions
- Pregătirea ingredientelor:
- Dă roșiile pe răzătoare și pune-le deoparte.
- Toacă mărunt ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia și frunzele de țelină.
- Toacă mărunt pătrunjelul, mărarul și leușteanul, păstrând tulpinile separate de frunze.
- Dă morcovul și păstârnacul pe răzătoare.
- Taie dovlecelul și cartofii în cubulețe.
- Prepararea supei:
- Încălzește uleiul în oală și adaugă ceapa tocată, sarea și amestecă. Lasă ceapa să se călească pentru 3 minute.
- Adaugă ardeiul iute și lasă-l să se călească un minut.
- Adaugă morcovul și păstârnacul răzuit și lasă să se călească 2-3 minute.
- Adaugă dovlecelul, cartofii și ceapa tocată în oală și amestecă bine.
- Adaugă tulpinile tocate de pătrunjel, mărar și leuștean, și frunzele de țelină în oală și amestecă.
- Toarnă 500 ml de suc de roșii și roșiile date pe răzătoare în oală.
- Adaugă 2 litri de apă și lasă supa să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute.
- Pregătirea găluștelor:
- Separă albușurile de gălbenușurile.
- Bate albușurile spumă cu puțină sare.
- Amestecă gălbenușurile cu sare și adaugă-le peste albușurile bătute spumă.
- Adaugă 4-5 linguri cu vârf de griș și amestecă ușor. Lasă compoziția la frigider pentru 3-4 minute.
- Finalizarea supei:
- Adaugă ardeiul capia tocat în supa care fierbe.
- Scoate compoziția de găluște din frigider și formează găluștele, adăugându-le în supa fierbinte. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru 10 minute, întorcându-le după 5 minute.
- Adaugă frunzele tocate de pătrunjel, mărar și leuștean în supă și oprește focul.