Sărbători cu Sănătate și Echilibru! Cârnați afumați de vită și porc Mangalița

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Cârnații afumați cu vită și porc Mangalița reprezintă o delicatesă culinară ce emană tradiție și gust autentic. Mangalița, o rasă de porc autohtonă cu origini străvechi, aduce în acești cârnați o combinație inegalabilă de arome și consistență, dând naștere unei experiențe gastronomice remarcabile. Acești cârnați sunt obținuți dintr-un amestec de carne de vită și porc Mangalița, cu adaosuri de condimente naturale, ce duce la o textură delicată și un gust intens, îmbogățit de fumul natural al lemnului de cireș ce îi conferă savoare aparte.
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 10 kg carne de porc cu parte grasă(6 kg macră, 4 kg grăsime)
  • 8 kg carne de vită
  • 15 g sare (+/-) în funcție de gust pentru fiecare kg de carne
  • 10-15 g usturoi pentru fiecare kg de carne
  • 20-25 ml supă de oase sau apă minerală pentru fiecare kg de carne
  • 1 g piper / kg de carne
  • 0,3 g boabe ienibahar / kg de carne
  • 1-2 g boia dulce / kg de carne
  • 0,5 g fulgi de ardei iute / kg de carne, după preferințe
  • 0,5 g oregano uscat / kg de carne
  • 0,5 g pătrunjel uscat / kg de carne
  • 0,5 g oregano uscat / kg de carne
  • 2-3 pachete mațe de porc pentru 18 kg de carne

Preparare
 

  1. Mărunțiți usturoiul și acoperiți-l cu supă de oase sau apă, apoi mixați în blender.
  2. Combinați carnea de porc și vită într-un recipient mare. Adăugați usturoiul mărunțit, boabele de piper și ienibahar măcinate, boia, ardei iute, oregano, pătrunjel, cimbru și sare. Amestecați bine.
  3. Lăsați carnea condimentată să se odihnească la frigider pentru 24-48 de ore.
  4. Înmuiați mațele în apă rece timp de 48 de ore, schimbând apa de 4 ori.
  5. Folosiți o mașină de tocat carne sau un dispozitiv special pentru umplerea mațului cu compoziția de carne.
  6. După umplere, lăsați cârnații la uscat pentru 24 de ore, apoi afumați-i pentru 4 ore la o temperatură de 70-80 grade Celsius.
  7. Puteți păstra cârnații în congelator sau serviți-i proaspăt după afumare.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.