60 Vezi rețeta
Acest bacon preparat în casă este pur și simplu nemaipomenit, cu un gust autentic care vă va cuceri papilele gustative. Ingredientele sunt minime, dar rezultatul este maxim: bucatele fragede de carne de porc sărată și afumată, gata să fie savurate în câteva minute. Tot ce aveți nevoie este o carne de calitate și puțină răbdare, alături de mixul potrivit de condimente.
Ingrediente
- 2 kg fleică
- 7-8 g bicarbonat de sodiu
- 100 ml vin alb
- 100 ml apă
- 20 g sare
- 25 g zahăr
- 3 lingurițe boia dulce afumată
- 3 g cimbru uscată
- 3 g piper proaspăt râșnit
- 1/2 nucșoară rasă
- 5-6 frunze de dafin
- 1 căciulie usturoi
Preparare
- Într-un bol, adăugați bicarbonatul de sodiu. Adăugați un lichid acid (vin sau altceva) pentru a activa bicarbonatul.
- Adăugați sarea, zahărul, boiaua, cimbrul, piperul, nucșoara, dafinul tocat și usturoiul dat pe răzătoare.
- Aplicați amestecul de condimente pe ambele părți ale fleicăi de porc.
- Lăsați la marinat în frigider pentru minim 3-4 ore sau până la o săptămână pentru o aromă mai intensă.
- Preîncălziți cuptorul la 100 de grade Celsius.
- Așezați carnea pe un grătar într-o tavă și adăugați un pahar cu apă în tavă pentru a preveni arderea grăsimii.
- Coaceți timp de 1 oră și jumătate per kilogram de carne (aproximativ 3 ore pentru 2 kg).
- Lăsați baconul să se răcească, apoi refrigerați-l peste noapte.