40 Vezi rețeta
Această rețetă reprezintă o modalitate delicioasă de a te bucura de o băutură caldă și reconfortantă în perioada sărbătorilor de iarnă.
Ingrediente
- 800 ml lapte
- 100 ml smântână lichidă
- 4 linguri zahăr brun
- 4 lingurițe cacao
- 8 pătrățele ciocolată amăruie
- 1 g sare
- 10-15 ml lapte
- 2 g amidon de porumb
- 1 vârf linguriță scorțișoară
- 1 fiolă esență de vanilie
Preparare
- Pune laptele într-o crătiță și încălzește-l la foc mic. Așteaptă până când apar mici bule pe margini, indicând o temperatură de aproximativ 60-70 grade Celsius.
- În lapte, adaugă smântâna lichidă, zahărul brun, sarea și cacaoa. Amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Adaugă ciocolata în crătiță și amestecă până se topește complet.
- Poți adăuga mai mult zahăr sau miere de albine, dacă preferi ciocolata mai dulce.
- Amestecă amidonul de porumb cu cele 4 linguri de lapte și toarnă amestecul peste laptele cu ciocolată din crătiță. Amestecă bine pentru a obține o consistență cremoasă.
- Adaugă scorțișoara și esența de vanilie, amestecând bine.
- Toarnă ciocolata caldă în pahare sau căni. Poți adăuga frișcă și bezele pentru decor, plus un praf de cacao deasupra.