• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de Ciuperci – Ciorbă dreasă cu smântână -Cremoasă, gustoasă și savuroasă
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Ciuperci – Ciorbă dreasă cu smântână -Cremoasă, gustoasă și savuroasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Pentru rețeta detaliată a ciorbei de ciuperci, poți urmări videoclipul. Ingredientele pentru ciorba de ciuperci dreasă cu smântână și un strop de oțet le poți găsi în descrierea de mai jos.

Ciorbă de Ciuperci 

Ciorbă de Ciuperci 

Recipe by vk

De ce să te limitezi la ciorbă de ciuperci cu hribi, când poți experimenta și cu ghebe sau champignon? Sau poate chiar cu o reinterpretare a ciorbei false de burtă, folosind pleurotus? Ei bine, am combinat toate aceste ciuperci și am creat, după părerea mea, ceva excepțional: o ciorbă de ciuperci dreasă cu smântână și un mix de ciuperci. Este delicioasă și foarte simplu de preparat.

Print

Ingredients

  • 300 gr 300 hribi, proaspeți sau congelați

  • 300 gr 300 ghebe, proaspete sau congelați

  • 300 gr 300 ciuperci Pleurotus

  • 300 gr 300 ciuperci Champignon

  • 100v gr 100v morcov

  • 100-150 gr 100-150 păstârnac

  • 100-150 gr 100-150 pătrunjel rădăcină

  • 3 3 tije de țelină tulpină, sau 100-150 gr țelină rădăcină

  • 1 1 ardei gras roșu

  • 3 3 cartofi medii

  • 2 2 cepe medii

  • 250 gr 250 suc de roșii, sau o lingură rasă de pastă de tomate

  • 2 2 legături de pătrunjel verde

  • 1 1 legătură de mărar proaspăt

  • 30 ml 30 ulei fl. soarelui

  • 3 3 litri de apă fierbinte

  • sare și piper după gust

  • Pentru varianta de post se renunță la smântână și ouă, și se adaugă oțetul și usturoiul trecut prin sită, la final.

  • Ingrediente pentru dresul de smântână (liezon):
  • 250 gr 250 smântână grasă

  • 200 ml 200 smântână lichidă

  • 4v 4v linguri de oțet de 9 grade, sau de la ardei iuți

  • 8-10 8-10 căței de usturoi dimensiune medie/mică

  • 2 2 gălbenușuri de ou

Directions

  • Tăiați ardeiul gras, îndepărtând nervura și semințele. Tăiați-l în cubulețe de 1 cm.
  • Tocați țelina apio și rădăcinoasele (morcov, pătrunjel rădăcină și păstârnac) pe răzătoarea mare.
  • Încingeți 20-30 ml de ulei într-o cratiță. Adăugați rădăcinoasele răzuite și cele două cepe tocate mărunt. Sărați și amestecați, lăsând să se gătească timp de 5 minute.
  • Adăugați ciupercile tăiate. Căliți timp de 10 minute.
  • Adăugați sucul de roșii și lăsați să se încorporeze pentru 2 minute.
  • Transferați conținutul cratiței într-o oală de 6 litri. Adăugați 3 litri de apă fierbinte, cartofii, țelina și ardeiul gras. Lăsați să fiarbă timp de 30 minute la foc moderat.
  • Într-un bol, combinați smântâna grasă, smântâna lichidă, gălbenușurile de ou, usturoiul și oțetul de ardei iute. Amestecați bine.
  • După ce ciorba a fiert timp de 30 minute, adăugați amestecul de smântână și omogenizați.
  • Ajustați cu sare, piper și, dacă este necesar, mai mult oțet de ardei iute pentru a ajunge la gustul dorit. Adăugați verdețurile tocate la final.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

Cină / Prânz

Nu mă pot sătura, doar două ingrediente cheie și sarmalele îs poveste

Post

Nu ai timp de frământat? Încearcă rețeta asta de plăcintă cu lavaș și mere

Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu mere la tigaie cu scorțișoară – Mere îmbrăcate – Mere cu bundă

Cină / Prânz

Frigărui de cartofi – Crocante la exterior, delicate la interior

Cină / Prânz

Șnițel Vienez | Rețeta Șnițel | Șnițel de Porc | Șnițel cu Pesmet

Cină / Prânz

Ciulama de țelină cu cărniță 

Cină / Prânz

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.