Pentru rețeta detaliată a ciorbei de ciuperci, poți urmări videoclipul. Ingredientele pentru ciorba de ciuperci dreasă cu smântână și un strop de oțet le poți găsi în descrierea de mai jos.
Ciorbă de Ciuperci
Recipe by vkDe ce să te limitezi la ciorbă de ciuperci cu hribi, când poți experimenta și cu ghebe sau champignon? Sau poate chiar cu o reinterpretare a ciorbei false de burtă, folosind pleurotus? Ei bine, am combinat toate aceste ciuperci și am creat, după părerea mea, ceva excepțional: o ciorbă de ciuperci dreasă cu smântână și un mix de ciuperci. Este delicioasă și foarte simplu de preparat.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
300 gr 300 hribi, proaspeți sau congelați
300 gr 300 ghebe, proaspete sau congelați
300 gr 300 ciuperci Pleurotus
300 gr 300 ciuperci Champignon
100v gr 100v morcov
100-150 gr 100-150 păstârnac
100-150 gr 100-150 pătrunjel rădăcină
3 3 tije de țelină tulpină, sau 100-150 gr țelină rădăcină
1 1 ardei gras roșu
3 3 cartofi medii
2 2 cepe medii
250 gr 250 suc de roșii, sau o lingură rasă de pastă de tomate
2 2 legături de pătrunjel verde
1 1 legătură de mărar proaspăt
30 ml 30 ulei fl. soarelui
3 3 litri de apă fierbinte
sare și piper după gust
Pentru varianta de post se renunță la smântână și ouă, și se adaugă oțetul și usturoiul trecut prin sită, la final.
- Ingrediente pentru dresul de smântână (liezon):
250 gr 250 smântână grasă
200 ml 200 smântână lichidă
4v 4v linguri de oțet de 9 grade, sau de la ardei iuți
8-10 8-10 căței de usturoi dimensiune medie/mică
2 2 gălbenușuri de ou
Directions
- Tăiați ardeiul gras, îndepărtând nervura și semințele. Tăiați-l în cubulețe de 1 cm.
- Tocați țelina apio și rădăcinoasele (morcov, pătrunjel rădăcină și păstârnac) pe răzătoarea mare.
- Încingeți 20-30 ml de ulei într-o cratiță. Adăugați rădăcinoasele răzuite și cele două cepe tocate mărunt. Sărați și amestecați, lăsând să se gătească timp de 5 minute.
- Adăugați ciupercile tăiate. Căliți timp de 10 minute.
- Adăugați sucul de roșii și lăsați să se încorporeze pentru 2 minute.
- Transferați conținutul cratiței într-o oală de 6 litri. Adăugați 3 litri de apă fierbinte, cartofii, țelina și ardeiul gras. Lăsați să fiarbă timp de 30 minute la foc moderat.
- Într-un bol, combinați smântâna grasă, smântâna lichidă, gălbenușurile de ou, usturoiul și oțetul de ardei iute. Amestecați bine.
- După ce ciorba a fiert timp de 30 minute, adăugați amestecul de smântână și omogenizați.
- Ajustați cu sare, piper și, dacă este necesar, mai mult oțet de ardei iute pentru a ajunge la gustul dorit. Adăugați verdețurile tocate la final.