• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de Sfeclă Roșie – de Post | Borș de Sfeclă Roșie | Borș Roșu
Borș

Ciorbă de Sfeclă Roșie – de Post | Borș de Sfeclă Roșie | Borș Roșu

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciorbă de Sfeclă Roșie - de Post | Borș de Sfeclă Roșie | Borș Roșu

Ciorbă de Sfeclă Roșie – de Post | Borș de Sfeclă Roșie | Borș Roșu

Recipe by vk

Indiferent cum îi spuneți – ciorbă de sfeclă roșie, borș de sfeclă roșie sau borș roșu – este întotdeauna un deliciu plin de gust și aromă. Sfecla roșie aduce numeroase beneficii pentru organism și este întotdeauna o alegere câștigătoare în alimentație. Fie că vorbim de sfecla roșie pentru iarnă la borcan sau de celebrul amestec de sfeclă roșie fiartă cu hrean, să nu uităm că cel mai bun borș de legume este și cel care conține sfeclă roșie.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500-600 g 500-600 sfeclă roșie curățată

  • 400-500 g 400-500 cartofi

  • 400-500 ml 400-500 borș acru, sau după gust

  • 3 3 cepe medii

  • 2 2 morcovi

  • 1 1 păstârnac

  • 1 1 țelina mică (150-200 g)

  • 1 1 lingură pasta de tomate sau 2-3 roșii sau 200 ml suc de roșii

  • 50 g 50 pastă de gogoșar sau 2 gogoșari tăiați cubulețe mici

  • 1/2 1/2 ardei kapia + 1/2 ardei gras

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 3-4 3-4 fire de țelină cu frunze

  • 1 1 legătură de leuștean sau după gust

  • sare și piper după gust

  • 4 l 4 apă

  • 20-25 ml 20-25 ulei fl. soarelui

  • opțional se poate drege și cu smântână, după gust

Directions

  • Tăiați cartofii în bucăți mai mari și sfecla în cubulețe mici.
  • Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și adăugați ceapa tocată. Căliți-o timp de 3-4 minute sau până devine ușor aurie.
  • Adăugați morcovul, păstârnacul și țelina tăiate cubulețe. Căliți-le până încep să se carameliseze ușor pe exterior.
  • Adăugați bulionul de roșii sau pasta de tomate și pasta de gogoșar. Amestecați bine pentru a distribui ingredientele uniform.
  • Puneți cartofii în tigaie și amestecați pentru a le integra în amestec.
  • Adăugați apă fierbinte și indicatorii (morcov, ceapă, frunze de țelină). Aromați cu piper după gust.
  • Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 30 de minute.
  • Adăugați sfecla tăiată în oală și zeama concentrată de la sfeclă. Acest lucru va înroși ciorba și o va aromatiza. Continuați fierberea până când sfecla este gata, verificând textura acesteia.
  • Adăugați leușteanul și borșul acru după gust. Ajustați sarea și piperul dacă este necesar.
  • Opriți focul și scoateți indicatorii (morcov, ceapă, frunze de țelină).

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ovo-Lacto-Vegetarian

Salată de varză crocantă cu avocado cremos

Cină / Prânz

Cea mai GUSTOASĂ Salată cu Pește – Rețeta Perfectă

Ovo-Lacto-Vegetarian

Cea mai SIMPLĂ Cremă de Brânză

Mâncare de Paște

Tartă cu Smântână | Pască cu Smântână | Cum se Face Pasca cu Smântână

Cină / Prânz

Drob de Miel [LA CUȚIT] – Rețete pentru Paște

Cină / Prânz

Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii

Prăjituri / Dulciuri

Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo

Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.