Pastramă de Oaie – REȚETA VECHE DE LA STÂNĂ
Recipe by CristinaAceastă rețetă de pastramă de oaie este perfectă pentru sărbători sau pentru o masă specială, oferind un gust deosebit și o experiență culinară autentică. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngrediente pastramă din carne de oaie:
4-5 kg 4-5 carne de oaie (pulpă, coaste, etc.), fără oase
- Precodimentare Pastramă de Oaie:
1 1/2 1 1/2 lingură de sare neiodată, aprox 20-30 gr de sare
1 1 lingură de piper proaspăt mărunțit, nu fin
8-12 g 8-12 cimbru 2-3 linguri
- Saramură, marinată pentru Pastramă de Oaie;
1.5 L 1.5 vin alb demisec
1-1,2 L 1-1,2 apă rece
1 1 lingură de piper boabe
2 2 linguri de sare, aprox 40-50 g
4-8 g 4-8 cimbru 1-2 linguri
2-3 2-3 cepe medii (roșii)
2-3 2-3 ardei iuți
4 4 căciulii de usturoi, sau după gust
Directions
- Îndepărtați pielea și excesul de grăsime de pe carnea de oaie. Tăiați carnea în bucăți potrivite.
- Presărați sare, piper și cimbru pe fiecare bucată de carne. Lăsați carnea să absoarbă condimentele.
- Amestecați vinul cu apa într-un recipient mare. Adăugați sarea, piperul boabe, cimbru, ceapa tăiată în fâșii, ardeiul iute tocat și usturoiul zdrobit (cu coajă).
- Puneți carnea în saramură, asigurați-vă că este complet acoperită. Lăsați carnea la marinat în frigider timp de 10 zile, întorcând-o din două în două zile.
- Scoateți carnea din saramură și atârnați-o la uscat/zvântat pentru 24 de ore.