• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Sărățele crocante cu brânză și semințe
Sărbători de Iarnă

Sărățele crocante cu brânză și semințe

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Sărățele crocante cu brânză și semințe

Sărățele crocante cu brânză și semințe

Recipe by vk

Sărățelele sunt ideale pentru o gustare rapidă sau ca aperitiv la o petrecere. Ușor de făcut și extrem de delicioase, acestea vor fi cu siguranță apreciate de toți invitații dvs. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 650 g 650 făină de grâu

  • 500 g 500 de brânză sărată (telemea, caș sărat, brânză de burduf, etc)

  • 1 1 pliculeț praf de copt

  • 250 g 250 de smântână grasă

  • 250 g 250 de unt 82% grăsime, sau 250 untură curată de porc

  • 1 1 ou pentru uns pe deasupra

  • semințe de chimen, mac și susan

Directions

  • Într-un bol mare, amestecați făina cu untul, brânza sărată, praful de copt și chimenul.
  • Adăugați smântâna grasă și amestecați până când obțineți un aluat omogen, care nu este lipicios.
  • Împărțiți aluatul în două părți egale și formați două biluțe.
  • Înveliți biluțele în folie alimentară și lăsați-le să se odihnească în frigider.
  • Scoateți una dintre biluțe din frigider și întindeți-o pe un blat presărat cu făină.
  • Tăiați aluatul în fâșii sau forme dorite.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Aranjați sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Ungeți sărățelele cu ou bătut și presărați semințe de susan, mac sau chimen deasupra.
  • Coaceți sărățelele în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii și crocante.

Recipe Video

Related Posts

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

ianuarie 23, 2025

Cârnați de casă – Rețeta mea secretă – Simplu de preparat și plini de savoare

ianuarie 16, 2025

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

ianuarie 16, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Șnițel Aperitiv de pui, legume și cașcaval – Perfect pentru orice ocazie

Prăjituri / Dulciuri

Jerbo – Bomboane de casă

Salate

Salată de ICRE cu CEAPĂ | Icre cu GRIȘ| ICRE SIMPLE | SALATĂ ICRE de CRAP

Cină / Prânz

Șnițel de Ardei kapia – Crocant și plin de savoare, nu ați mai gustat așa ceva

Pâine / Covrigi

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

Rețete pentru Iarnă

Varza Murată – Varză tăiată fideluțe la borcan – Rețetă pentru iarnă

O rețetă de varză acră de neuitat: Varză Murață Tăiată Fideluțe, ideală pentru iarnă sau…

Salate

Explozie de gust – O salată cu ton atât de bună, încât vei uita că e sănătoasă

Cină / Prânz

Pui COPT la Cuptor în Roșii, Usturoi și Mirodenii, cu Piure de Legume

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.