161 Vezi rețeta
Sărățelele sunt ideale pentru o gustare rapidă sau ca aperitiv la o petrecere. Ușor de făcut și extrem de delicioase, acestea vor fi cu siguranță apreciate de toți invitații dvs. Poftă bună!
Ingrediente
- 650 g făină de grâu
- 500 g de brânză sărată (telemea, caș sărat, brânză de burduf, etc)
- 1 pliculeț praf de copt
- 250 g de smântână grasă
- 250 g de unt 82% grăsime, sau 250 untură curată de porc
- 1 ou pentru uns pe deasupra
- semințe de chimen, mac și susan
Preparare
- Într-un bol mare, amestecați făina cu untul, brânza sărată, praful de copt și chimenul.
- Adăugați smântâna grasă și amestecați până când obțineți un aluat omogen, care nu este lipicios.
- Împărțiți aluatul în două părți egale și formați două biluțe.
- Înveliți biluțele în folie alimentară și lăsați-le să se odihnească în frigider.
- Scoateți una dintre biluțe din frigider și întindeți-o pe un blat presărat cu făină.
- Tăiați aluatul în fâșii sau forme dorite.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Aranjați sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Ungeți sărățelele cu ou bătut și presărați semințe de susan, mac sau chimen deasupra.
- Coaceți sărățelele în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii și crocante.