Close Menu
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook X (Twitter) Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Scrijele de mămăligă sau Mămăligă Prăjită – Gustarea perfectă
Post

Scrijele de mămăligă sau Mămăligă Prăjită – Gustarea perfectă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Scrijele de mămăligă sau Mămăligă Prăjită - Gustarea perfectă

Scrijele de mămăligă sau Mămăligă Prăjită – Gustarea perfectă

Recipe by Constantin Șef Paul

Această rețetă inovatoare transformă mămăliga tradițională într-o formă neașteptată și delicioasă de “scrijele de mămăligă” sau mămăligă prăjită, oferind o textură crocantă și un gust intensificat prin prăjire, ideale pentru a fi savurate ca snack sau garnitură.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 ml 500 apă

  • 1 1 linguriță sare

  • 2 2 căni mălai grișat

  • 1 l 1 ulei pentru prăjire

Directions

  • Se fierbe mămăliga în mod tradițional, dar cu consistența mai fluidă, similară cu terciul.
  • După ce mămăliga s-a răcit ușor, se modelează în forme de gogoși sau se întinde pe folie într-un strat subțire pentru a fi tăiată în formă de chipsuri.
  • Formele de mămăligă sau chipsurile se prăjesc în ulei încins până devin aurii și crocante, oferindu-le o textură unică și un gust intens.
  • Mămăliga prăjită se poate servi caldă, alături de diverse sosuri sau ca parte a unui antreu mai complex.

Recipe Video

Related Posts

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cea mai GUSTOASĂ mâncare de POST – Mâncare de Ciuperci cu Legume – SARAMURĂ

Rețete pentru Iarnă

Gem de Mere – Cei mici adoră această rețetă – Marmeladă de Mere

Am pregătit din nou gem de mere, însă de data aceasta are un ingredient secret.…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă albă de Cocoș – Cremoasă, gustoasă și savuroasă – Zici că e Ciorbă Rădăuțeană

Această ciorbă albă de cocoș poate fi văzută ca o alternativă la ciorba Rădăuțeană sau…

Cină / Prânz

Tocană de Cartofi cu cârnați – O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista

Cină / Prânz

De Dietă – Waffles din linte roșie cu Ou Poșat și salată cu dressing aromat

Cină / Prânz

Ceafă de porc la Tavă – N-am mâncat niciodată carne de porc atât de gustoasă

Într-adevăr, așa este! Nu am savurat niciodată o carne de porc atât de gustoasă! Această…

Cină / Prânz

Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci

Borș

Borș de Vițel [Ciorbă de Văcuță] cu Carne Tocată

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.