Cea mai GUSTOASĂ Salată cu Pește – Rețeta Perfectă
Recipe by CristinaAceasta reteta este pentru o salata de știucă cu cartofi si maioneza, decorata cu verdeața proaspata. Este o salata delicioasa si aspectuoasa, potrivita pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona musafirii.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente salată cu pește, Știucă cu Cartofi, Maioneză cu Usturoi și verdeață Proaspătă:
1 kg 1 de cartofi fierți în apă cu sare
1.5 kg 1.5 știucă, sau orice alt pește doriți
- Ingrediente pentru maioneza de usturoi:
1 1 ou fiert tare, se folosește doar gălbenușul
1 1 ou crud, se folosește doar gălbenușul
1/2 1/2 linguriță de sare, sau după gust
1/4 1/4 linguriță piper proaspăt râșnit, sau după gust
1 1 linguriță bună, muștar
3-4 3-4 linguri zeamă de lămâie, sau după gust
aprox. 300 ml aprox. 300 ulei floarea soarelui
10-12 10-12 căței de usturoi, mărunțiți bine cu 1/2 linguriță de sare
Directions
- Se curata si se taie cartofii in felii de aproximativ 7-8 mm grosime, apoi se fierb in apa cu sare si o lingura de otet pentru aproximativ 10-12 minute sau pana devin usor moi. Cartofii se scurg si se lasa sa se raceasca.
- In timp ce cartofii fierb, se pregateste maioneza. Se amesteca gălbenușul crud cu muștar, sare, piper și zeama de lămâie. Apoi se incorporeaza uleiul cu picurici, amestecand continuu, pana cand maioneza este gata. Se adauga si usturoiul tocat marunt la sfarsit.
- Se prepara pestele. Se fierbe pestele știucă in apă cu otet, sare si cu verdeață (mărar și pătrunjel). După fierbere, se scoate peștele și se curata de piele si oase. Se taie pestele in bucati potrivite.
- Se asambleaza salata. Se aseaza un strat de cartofi fierti intr-un inel de tort, se adauga o lingura de maioneza cu usturoi, apoi se pun bucati de peste si se presara cu verdeața proaspata.
- Se repeta straturile pana cand se termina toate ingredientele. Se finalizeaza cu un strat de maioneza cu usturoi deasupra.
- Se lasa salata la rece timp de aproximativ doua ore pentru a-si lua aromele si apoi se serveste.