• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Supă cremă de vinete 
Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de vinete 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Supă cremă de vinete 

Supă cremă de vinete 

Recipe by vk

Această mâncare savuroasă este perfectă pentru zilele reci de toamnă și iarnă, dar poate fi savurată oricând doriți ceva reconfortant și delicios. Cu puține ingrediente și un pic de timp, veți putea să vă bucurați de o supă cremoasă, bogată în arome, care va satisface orice pofta. Ingredientele de bază includ vinete, ceapă, usturoi, unt și lapte. Acestea sunt gătite și amestecate pentru a obține o consistență catifelată, iar aromele se vor îmbina perfect pentru o experiență gustativă de neuitat. Puteți personaliza supa cu condimente precum cimbru, pătrunjel sau chimen pentru a adăuga un strop de originalitate.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 vinete

  • 100 g 100 unt

  • 20 ml 20 ulei de măsline

  • 2 2 cepe medii

  • 5 5 căței de usturoi

  • 2 2 linguri făină albă

  • 250 ml 250 lapte rece

  • 1 l 1 apă

  • 5 g 5 sare

  • 1 1 vârf linguriță piper

Directions

  • Înțepați vinetele și așezați-le într-o tigaie tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le la 200 de grade Celsius până devin moi și ușor de curățat (aproximativ 45 de minute).
  • Tăiați vinetele pe jumătate și radeți pulpa cu o lingură. Tocați pulpa vinetelor mărunt.
  • Într-o oală, topiți untul și adăugați ulei de măsline. Căliți ceapa și usturoiul până devin transparente. Adăugați sarea și piperul.
  • Presărați făina peste amestecul de ceapă și usturoi și amestecați bine. Adăugați laptele rece și amestecați continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Încorporați vinetele tocate în oală. Adăugați apa și lăsați supa să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute.
  • Odată ce vinetele s-au gătit, pasați supa cu un blender sau mixer vertical până devine cremoasă.
  • Serviți supa caldă, ornată cu un strop de ulei de măsline, sumac și boia de ardei după preferințe.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Friptură de Porc cu Sos de Roșii – Cartofi la Cuptor cu Ceafă de Porc

Pentru această ceafă de porc preparată la cuptor, am folosit ingrediente simple și accesibile, pe…

Prăjituri / Dulciuri

Cannelloni cu cremă de mascarpone 

Cină / Prânz

Șnițel de Ardei kapia – Crocant și plin de savoare, nu ați mai gustat așa ceva

Cină / Prânz

Rețete de Post Rapide și Ușoare – Mâncare cu Năut – Hummus [ Rețete Vegane ] 

Cină / Prânz

Creveți aromatizați în sos de unt și vin – Aroma mării la tine în farfurie

Prăjituri / Dulciuri

Am transformat biscuiții în tort – Tort Oreo -Delicios cu doar 3 Ingrediente

Post

Tigaie picantă cu ciuperci – DE POST – O masă ușoară și delicioasă

Rețete pentru Iarnă

Gem de Piersici pentru iarnă – Gem de piersici cu Portocale – Un adevărat deliciu

Îți prezint o rețetă de gem de piersici cu portocale, ideal pentru perioada iernii, extrem…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.