Cei mai delicioși covrigi de casă se prepară doar cu patru ingrediente esențiale. Descoperă cum să prepari covrigi de casă într-un mod simplu și accesibil, direct în confortul căminului tău.
![Covrigi de casă](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2023/11/maxresdefault-21.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Covrigi de casă
Recipe by vkIată rețeta pentru covrigi făcuți în casă, care sunt crocanți la suprafață, dar moi și pufoși în interior.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
650 g 650 făină de grâu (000)
aprox. 400 ml aprox. 400 apă
10 g 10 drojdie uscată (25 g proaspătă)
1 1 linguriță de sare
1 1 linguriță de zahăr pentru drojdie
25-30 g 25-30 bicarbonat de sodiu
albuș de ou
semințe de susan, mac, semințe de floarea-soarelui, dovleac etc
Directions
- Activează drojdia:
- Amestecă drojdia uscată cu zahărul și 20-30 ml de apă călduță.
- Lasă amestecul deoparte pentru 10-15 minute să se activeze.
- Pregătește aluatul:
- Într-un bol, pune 650 grame de făină și 10 grame de sare, amestecând pentru a distribui sarea.
- Adaugă drojdia activată și amestecă.
- Adaugă treptat 300-400 ml de apă, în funcție de necesitate, și frământă aluatul 10-15 minute până devine elastic și curăță marginile bolului.
- Lasă aluatul să se odihnească pentru 30 de minute, acoperit și la loc călduț.
- Formează covrigii:
- Împarte aluatul în bucăți egale și modelează fiecare bucată în forma de covrig.
- Pregătește baia de bicarbonat:
- Într-o oală, pune apă la fiert. Când începe să clocotească, adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă.
- Pregătește covrigii pentru coacere:
- După ce aluatul s-a răcit la frigider pentru 15-20 de minute, dă fiecare covrig prin baia de bicarbonat timp de 10 secunde.
- Așază covrigii pe o tavă de copt.
- Unge covrigii cu albuș de ou și presară toppingul ales (susan, mac, sare, ierburi de Provence).
- Realizează niște tăieturi pe covrigi dacă este necesar.
- Coace la 240 de grade Celsius pentru 20-25 de minute, până când sunt aurii.
- După coacere, lasă covrigii să se răcorească înainte de a servi.